„Väejuhatus <...> fikseerib Ukraina relvaformeeringute allüksuste valmistumist aktiivse lahingutegevuse vallapäästmiseks,” teatas „rahvamiilitsa” esindaja, vahendab RIA Novosti.

Sellisele järeldusele on „rahvamiilitsa” teatel Donetskis jõutud saadud luureandmete põhjal.

„Krasnoarmeiski raudteejaamas toimub kuue raketiheitja Smertš ja kahe kassetlaskemoonaga raketiheitja Uragan mahalaadimine,” väitis „rahvamiilitsa” esindaja.

Veel väidetakse „rahvavabariigist”, et Anadoli asula piirkonnas valmistatakse Ukraina relvajõudude 25. brigaadi baasil ette radioloogilise, keemia- ja bioloogilise kaitse üksusi, mis tähendab valmistumist provokatsioonideks keemilisi aineid kasutades.

Donetski rahvavabariik” kuulutab ka, et viimase kahe nädalaga on operatsioonitsooni saabunud Paremsektori „natsionalistlikud üksused” ning Ukraina relvajõudude 74. luurepataljoni ja eriüksuse Alfa snaiprid.

„Kogu kokkupuutejoonel fikseeritakse vastase luuretegevuse tugevnemist koos mehitamata lennuaparaatide kasutamisega. Toimub suurtükiväe väliladude aktiivne täitmine laskemoonaga, täheldatakse erineva laskemoona aktiivset kohalevedu,” teatas „rahvavabariik”.

„Rahvamiilitsa” teatel on Ukraina relvajõudude võitlejatele üle antud 2000 tankitõrje granaadiheitjat NLAW. Donetskis väidetakse, et Briti instruktorid on meeskonnad nende kasutamiseks juba välja õpetanud Žõtomõri oblastis.

„Rahvamiilitsa” teatel on Kiievi kontrolli all olevad väeosad viimastel päevadel saanud üle 460 tonni erinevat surmavat relvastust, mille on andnud Suurbritannia.