„Kaks ida sõjaväeringkonna õhujõudude ja õhutõrje väekoondise seniitraketikomplekside S-400 Triumf divisjoni, mis on kaasatud liitriigi reageerimisjõudude kontrolli, viisid läbi marsi laadimisjaama Habarovski krais, kus viidi läbi tehnika laadimine raudteeplatvormidele,” öeldakse teates, vahendab Interfax.

„Õhutõrjeüksused viivad läbi marsi kombineeritud viisil raudteetranspordiga ja omal käigul Valgevene vabariigi tundmatutele polügoonidele,” teatas kaitseministeerium.

„Saabudes õppeülesannete täitmise kohtadesse viivad Vene sõjaväelased läbi väljalaskepositsioonide varustamise ja maskeeringu ja tehnilise hoolduse ning jäävad õhutõrje õppelahingvalvesse Valgevene ja Venemaa ühtse regionaalse õhutõrjesüsteemi koosseisus,” öeldakse teates.

Venemaa kaitseministri asetäitja Aleksandr Fomin teatas 18. jaanuaril, et Venemaa-Valgevene liitriigi reageerimisjõudude kontroll toimub kahes etapis ja kestab 20. veebruarini.

Fomini sõnul viib Venemaa Valgevenesse 12 hävituslennukit Su-35, kaks õhutõrje raketisüsteemide S-400 divisjoni ja ühe õhutõrje raketisüsteemide Pantsir-S divisjoni.