„Õppused hõlmavad Venemaa territooriumi juurde kuuluvate merede akvatooriume, aga ka maailmamere operatiivselt tähtsaid rajoone. Eraldi õppused toimuvad Vahemere, Põhjamere, Ohhoota mere ja Atlandi ookeani kirdeosa akvatooriumides ning Vaiksel ookeanil,” teatas kaitseministeerium Interfaxi vahendusel.

„Kokku planeeritakse tegevusse kaasata üle 140 sõja- ja toetuslaeva, üle 60 lennuaparaadi, 1000 ühikut sõjatehnikat ja umbes 10 000 sõjaväelast,” teatas kaitseministeerium.

Kaitseministeeriumi teatel toimuvad Venemaa sõjalaevastiku õppused jaanuaris ja veebruaris laevastike kõigis vastutustsoonides. Teatatakse, et manöövrid viiakse läbi vastavalt Venemaa relvajõudude 2022. aasta ettevalmistusplaanile. Õppuste üldjuht on Venemaa sõjamerelaevastiku ülemjuhataja, admiral Nikolai Jevmenov.

„Õppuste peamine suund on sõjamerelaevastiku ja õhu- ja kosmosejõudude tegevuse harjutamine Venemaa rahvuslike huvide kaitsel maailmamerel ning vastutegevus sõjalistele ohtudele Vene Föderatsioonile mere- ja ookeanisuundadelt,” öeldakse teates.