Täna kell kaks arutab valitsus koos teadusnõukojaga võimalikke muutusi koroonapandeemia piirangutes. Kuid Kiige sõnul ei ole praegu kavas ühtegi ametlikku ettepanekut. "Iga kahe nädala tagant vaatame üle, millised piirangud kehtima jäävad, kuid laiaulatuslikke muudatusi ei tule," ütles Kiik.

Küll aga on laual negatiivse kiirtesti aktsepteerimine COVID-tõendi alternatiivina. "Mina arvan, et inimesed peaksid ennast sellest hoolimata ikkagi vaktsineerima, kuid negatiivse kiirtesti alternatiivina toomise argument on pingete leevendamine ning ettevõtlussektori kliendibaasi laiendamine," märkis Kiik. Ta ütles, et valdav osa Eesti elanikkonnast on siiski vaktsineeritud ning riskirühmade esindajad, näiteks vanemaealised inimesed, ei hakkaks kiirtesti alusel restoranis või üritustel käima, sest neil on juba COVID-tõend olemas.

Kiige sõnul on kiirtesti alternatiiviks võtmine ainult aja küsimus. "Ma arvan, et küsimus on pigem selles, millal see kiirtest tagasi tuleb, mitte selles, kas see tuleb," ütles Kiik.

Tema sõnul ei ole negatiivse kiirtesti aktsepteerimine nii must-valge küsimus, kui tundub. "Teadusnõukoda, terviseamet, valitsus – kõik vaatame piiranguid erineva nurga alt ja näeme erinevaid lähenemisi," ütles Kiik ning lisas, et praegu on kiirtesti osas nii poolt- kui vastuargumente.

Jaga
Kommentaarid