Eesti-visiidi päevakorras olid nii rahvusvaheline julgeolekuolukord kui ka kahepoolne kaitsekoostöö. Lisaks sellele süvendas tutvumine kaitseliidu tegevusega minu arusaama lõunanaabri vastupidavusest ja territoriaalkaitsest,” kirjutas Kivinen Twitteris.

Iltalehti märgib, et Eestis tehtud fotodel poseerib Kivinen maastikuvormis kohtumistel Eesti kaitseväe juhataja Martin Heremi, kaitseministri Kalle Laaneti ja Soome suursaadiku Timo Kantolaga.

Iltalehti küsis Soome kaitseväelt, miks kandis Kivinen maastikuvormi ka siseruumides. Soome kaitseväe reeglite järgi kasutatakse tavapärastel õnnitlemas käimistel ja vastuvõttudel, välisriikide esindajate korraldatud relvajõudude või kaitseväe aastapäeva vastuvõttudel, rahvusvahelise koostööga seotud vastuvõttudel ning tavalisest pidulikemal üritustel ja perekonnapidudel teenistusvormi, mis on Soomes hall.

Soome kaitseväe teatel tuli palve kanda maastikuvormi Eestist. Küsimusele, kas sellise vormiga taheti saata mingi sõnum, ei vastatud.

„Visiidil kasutatav vormiriietus määratakse kindlaks eelkõige visiidi programmi põhjal. Maastikuvorm oli võõrustajate määratud riietumiskood kogu tiheda visiidi programmi ajaks, sest programm sisaldas ka välitingimustes läbi viidud osi. Kohtumistel kasutatakse tavaliselt teenistusvormi,” vastas Soome kaitseväe teavitusjuht Max Arhippainen.

2020. aasta märtsis tekkis Soomes väike skandaal, kui president Sauli Niinistö, kes on reservkapten, esines Hattulas soomusbrigaadi inspekteerimas käies maastikuvormis. Vasakpoliitik Paavo Arhinmäki tõmbas tookord paralleele Fidel Castro ja Hugo Cháveziga.