Zelenskõi sõnul külvab agressorriik meelega Ukraina elanikkonna hulgas paanikat ja ebakindlust, et nõrgestada võimalikku vastupanu ja äriinvestoreid eemale peletada. Zelenskõi palus säilitada väärikuse ja uhkuse, et mitte Venemaa agressiivsetele kavatsustele kätte mängida.

Samal ajal kinnitas Zelenskõi, et võimud teevad tihedat koostööd partneritega olukorra diplomaatiliseks lahendamiseks ja tugevdavad Ukraina armee võitlusvõimet.

„Milles on tegelikult uudis? Kas see pole reaalsus juba kaheksa aastat? Kas sissetung ei alanud 2014. aastal? Kas ulatusliku sõja oht tekkis alles nüüd? See oht ei ole olemas olnud mitte ühe päeva. Ja seda ei ole juurde tulnud. Juurde on tulnud ažiotaaži selle ümber. Ja praegu ei rünnata aktiivselt mitte meie maad, vaid teie närve. Et teil oleks pidev ärevustunne.

Kõigil meie kodanikel, eriti vanemas eas, tuleb seda mõista. Välja hingata. Rahuneda. Mitte joosta tatra ja tikkude järele.

Mida te tegema peaksite? Ainult üht. Säilitama rahu, külm pea, usu oma jõusse, oma armeesse, meie Ukrainasse.

Mitte ennast üles kruttima, reageerima kõigele targalt, mitte emotsionaalselt.

Mitte mõtlema ärevalt ja pidevalt, mis juhtub homme, mis juhtub tulevikus. Vaid teama. Ma räägin.

22. jaanuaril tähistame me ühtsuse päeva.

Avame Zaporižžja silla. Aasta pärast ehitame kõige suurema maantee Ukrainas Užgorodist Luganskini.

Ehitame teid, sildu, koole, staadione, vaguneid, lennukeid ja tanke.

Vaktsineerime valdava enamuse elanikkonnast.

Aprillis tähistame lihavõtteid.

Mais, nagu tavaliselt, tulevad päike, puhkepäevad, šašlõkk ja loomulikult võidupäev. Ja edasi tuleb suvi. Me teeme lõpueksameid, astume ülikoolidesse, planeerime puhkust, kaevame juurviljaaedades ja abiellume. Ja edasi tuleb sügis. Kui, ma loodan, elame kaasa oma koondisele jalgpalli maailmameistrivõistlustel Kataris. Ja edasi tuleb talv.

Ja valmistume uusaastapidustusteks. Nagu tavaliselt koguneme kogu perega laua taha. Ja ma olen kindel, et uusaastapöördumises ütlen: „Kallid ukrainlased! Ma ju ütlesin. Me oleme tublid!”

Me ei paanitsenud. Ei allunud provokatsioonidele. Me olime rahulikud, tugevad ja võtame vastu järgmise uue aasta. Ilma paanikata. Ilma õuduseta. Ma loodan, et ilma viirusteta. Ja siiralt usun, et ilma sõjata. Elagu Ukraina!” lausus Zelenskõi.