Nazarbajev ütles, et „nende organiseeritud rahutuste ja Kasahstani-vastaste rünnakute” eesmärk oli riigi terviklikkuse ja tugisammaste lõhkumine, ning väljendas kindlust, et kriisist saadakse üle muu hulgas Tokajevi välja pakutud reformidega, mida ta kutsus toetama, vahendab Interfax.

„Need sündmused näitavad järjekordselt, et sõltumatust tuleb hoida nagu silmatera,” lausus Nazarbajev.

Vastates „arvukatele pöördumistele” enda aadressil ja publikatsioonidele meedias, tuletas Nazarbajev meelde, et andis 2019. aastal presidendi volitused üle Tokajevile, kes omab nüüd riigis kogu võimutäiust ning on julgeolekunõukogu esimees ja valitakse varsti valitseva erakonna Nur Otan esimeheks.

„Ja sellest ajast olen ma pensionär. Ja nüüd olen ma ärateenitud puhkusel Kasahstani pealinnas ega ole kuhugi ära sõitnud,” ütles Nazarbajev. „Mingit konflikti või vastasseisu riigi eliidi hulgas ei ole. Kuuldused sellel teemal on absoluutselt alusetud.”

Pärast Kasahstani rahutusi levisid kuuldusid Nazarbajevi ja tema perekonnaliikmete põgenemisest riigist. Nazarbajevit ennast ei ole avalikkuse ees nähtud alates detsembri lõpust, kui ta külastas Peterburi. Kõrgõzstani ajakirjanikud teatasid Nazarbajevi perele kuuluvate lennukite maandumisest Biškekis. Lisaks sellele asus president Tokajev Nazarbajevi asemel Kasahstani julgeolekunõukogu etteotsa, kuigi see ametikoht pidi elu lõpuni kuuluma Nazarbajevile.