Täna keskpäeval ulatus põhja- ja loodetuule kiirus Jūrmalas puhanguti 32 meetrini sekundis ning Riias Daugavgrīvas ja Kundziņsalas 30 meetrini sekundis. Riia kesklinnas oli tuule kiirus kella 14 ajal 28 meetrit sekundis. Sellist tormi pole Riias olnud alates 2005. aastast. Liepāja ja Ventspilsi sadamates registreeriti tuule kiiruseks puhanguti 27 ja 29 meetrit sekundis, vahendab Läti Delfi.

Purunenud katus Riias Lāčplēša iela 106:

Kella 14.30-ks oli päästeteenistus saanud sadakond väljakutset teedele ja tänavatele kukkunud puude ning purunenud katuste kohta. Kõige rohkem väljakutseid oli tulnud Riiast ja Jūrmalast. Uusi väljakutseid tuleb praktiliselt iga minut.

Tuul on lahti kiskunud ka osa Riia toomkiriku katusest:

Elektrivõrguettevõtte Sadales Tīkls teatel oli pärast lõunat elektrita umbes 7000 klienti, enamik Läti lääneosas.

Riias on tormi tõttu graafikust maha jäänud ühistransport, teatas ettevõte Rīgas Satiksme. Miera tänaval jäi teele kukkunud puu tõttu seisma 11 trammi. Samal põhjusel peatus trammide nr 2 liiklus Pārdaugava linnaosas. Üks puu kukkus kontaktliinide ja auto peale. Puud takistavad ka mitmete bussiliinide liiklust.

Riia lennujaam teatas Twitteris, et paljud reisid hilinevad ja paljud on ümber suunatud teiste riikide lennuväljadele. Reisijaid kutsutakse jälgima lennufirmade ja lennujaama veebilehti.

Teadaolevalt on ümber suunatud Wizz Airi lend Kiievist ning AirBalticu lennud Brüsselist, Frankfurdist, Dubaist ja Pariisist.

„Puhu tuul, aja mind Vilniusesse”: