Baerbock rõhutas ühisel pressikonverentsil Ukraina välisministri Dmõtro Kulebaga, et iseseisva riigi suveräänsuse küsimus ei ole tema jaoks arutamise küsimus, ning avaldas taas toetust Ukraina territoriaalsele terviklikkusele, vahendab UNIAN.

„Igal uuel agressioonil on suur hind. Me oleme valmis Venemaaga tõsist dialoogi pidama, sest diplomaatia on ainus sobilik tee pingelise olukorra rahustamiseks. Aga ma tahan rõhutada, et me ei räägi Ukrainast ilma Ukrainata. Me kooskõlastame oma samme tihedalt NATO ja Ukrainaga,” ütles Baerbock.

Baerbock lisas, et ühelgi riigil ei ole õigust teisele öelda, millises suunas areneda, milliseid suhteid hoida ja milliseid liite sõlmida.

Saksamaa toetab Baerbocki sõnul USA seisukohta Nord Stream 2 kohta, kui Venemaa peaks Ukrainat ründama.

„Koalitsioonilepingus on öeldud, et energiapoliitilistes küsimustes tegutseb Saksamaa Euroopa seadusandluse järgi. Mis puudutab Nord Stream 2, siis praegu see küsimus täielikult ei realiseeru. Sest sertifitseerimisprotsess on praegu peatatud. Samal ajal on meil seda projekti arvesse võttes geopoliitilisi nüansse, millest räägime kogu aeg. Seetõttu toetame me ühisavaldust USA-ga: kui tuleb edasime eskalatsioon Vene Föderatsiooni poolt, võtame koos oma partneritega tarvitusele vastavad meetmed,” lausus Baerbock.