Ühismeedias kurdavad inimesed, et koroonaviiruse testile registreerimise telefoniliini 6464848 ootejärjekord ulatub kuni kahe tunnini. Ühe postitaja sõnul oli tema helistamise hetkel järjekorras üle kahe tuhande inimese.

Avaliku testimise koordinaatori Tõnis Alliku sõnul on liinile 6464848 oodatud helistama ainult vaktsineerimata õpilased või nende esindajad, kes on lähikontaktsed ja soovivad proovi andmiseks aega. “Tuletan siinkohal meelde, et avaliku testimise kõnekeskus on ainult koroonatestile aja panemiseks, koroonainfoliin on 1247,” rõhutas Allik.

Alliku sõnul moodustab praegu kahjuks väga suure osa kõnedest inimesed, kes küsivad infoliini küsimusi ning hoiavad liini kinni, takistades teisi saamast saatekirja järgselt aega. Lisaks sellele hõivavad telefoniliine inimesed, kes on saanud perearstilt saatekirja, kuid nemad peaks kasutama e-broneerimise võimalust.

“Täiskasvanud lähikontaktsed ei peaks samuti helistama. Neid ei testita enam Eestis terviseameti otsusega. Samuti ei ole testimine tänasest kohustuslik reisilt tulles, inimesed helistavad info küsimiseks,” ütles Allik.
Kuhu ja millal helistada koroonaviiruse testile pääsemiseks
Jaga
Kommentaarid