Koroonaviiruse kontrolli personal tõi hoolikalt valvatud sissepääsu kaudu büroohoonesse patju ja muud magamisvarustust. Valmistutakse võib-olla päevi kestvaks karantiiniks, sest Peking püüab taliolümpiamängude eel iga hinna eest omikrontüve levikut ära hoida, vahendab CNN.

Kogu viimase nädala on Pekingi ametnikud olnud häireseisundis, sest omikronilaine levis sadamalinna Tianjini, mis asub Pekingist kiirrongiga sõites vaid 30 minuti kaugusel. Omikron on levinud veel kahte suhteliselt lähedal asuvasse linna.

Detailsete jälgimisandmete järgi ei olnud omikrontüvega nakatunud Pekingi naine kontaktis ühegi teadaolevalt nakatunud inimesega ega ole viimased 14 päeva pealinnast lahkunud. See tekitab hirmu, et omikrontüvi võib juba Pekingis sees levida.

Erinevalt muust maailmast kehtib Hiinas koroonaviiruse nullstrateegia, mis toetub rangetele piirangutele, massitestimisele ja pikkadele karantiinidele.

Ainus omikronijuhtum avastati linna jaoks halvimal võimalikul ajal, sest linn valmistub vastu võtma tuhandeid olümpiasportlasi muu hulgas riikidest, kus omikrontüvi vohab.

Pärast ühe juhtumi avastamist viskusid võimud kohe tegutsema ning kehtestasid kiiresti ranged karantiinid, millega sulgeti inimesed muu hulgas kontoritesse, ning hakati kontakte jälitama ja inimesi testima.

Nakatunud naise elukoht asub vaid 15-minutilise autosõidu kaugusel Olümpiapargist. Kogu see kogukond on eraldatud, inimesi testitakse ja proove võetakse ka keskkonnast. Piirkonna ümber on suured tõkked, et keegi ei pääseks sisse ega välja.

Elanikel lubatakse värsket õhku hingata erinevalt teistest linnadest Hiinas, kus inimesed suletakse korteritesse, aga nad ei tohi piirkonnast lahkuda.

Samuti on suletud nakatunud naise töökoht. Väljas on püsti pandud suured telgid, kus võetakse ja analüüsitakse koroonaproove, mille peavad andma hoones kõik, kuni see avamiseks ohutuks kuulutatakse.

Nakatunud naise reisimisandmed avaldati riigimeedias koos ulatuslike detailidega kõigi kohta, kellega ta kahe nädala jooksul kokku puutunud on. Nimekirjas on metroojaamad, avalikud tualetid, toidupood, luksuskaupade pood ja Diori pood, tuntud Pekingi pardi restoran, kino, juuksurisalong, püstijalakoomikute esinemispaik ja suusapark.

Üle 16 000 inimese, kes on nende paikadega seostatud, on testitud ja seni on kõik tulemused negatiivsed olnud, teatasid võimud täna. Rohkematest omikronijuhtumitest ei ole seni teatatud. Pressikonverentsil pakuti, et naine võis nakkuse saada rahvusvahelise posti käitlemise kaudu.

Pärast uudist nakatumise kohta viidi paljud koolid nakatunu elukoha piirkonnas kaugõppele ning linnas on sulgenud vaatamisväärsusi ja templeid. Alates 22. jaanuarist peavad kõik Pekingisse saabujad testi andma nii enne kui pärast reisi.

Jaga
Kommentaarid