Presidendi ametlikul veebilehel teatati, et Abiš võeti kohalt maha riigipea korraldusega, vahendab Interfax.

Abiš oli KNB esimehe esimene asetäitja alates 2015. aastast.

Eelmisel nädalal teatas KNB pressiteenistus, et Abiš läks 13. jaanuaril iga-aastasele puhkusele.

KNB endine esimees Karim Masimov, kes oli selles ametis alates 2016. aastast, vahistati 6. jaanuaril kahtlustatuna riigireetmises.

Eelmisel nädalal teatati kahe Masimovi asetäitja, Anuar Sadõkulovi ja Daulet Jergožini vahistamisest. Kõiki neid kahtlustatakse vägivaldses võimuhaaramises ja ametivolituste ületamises.

Kasahstani president Kasõm-Žomart Tokajev esines 11. jaanuaril parlamendi alamkojas mažilisis, kus kritiseeris eriteenistuste tööd massirahutuste ajal riigis.

„KNB volitatud organ ei suutnud ega tahtnud anda selget hinnangut sellele õõnestustööle, ei näinud kriitilist ohtu rahvuslikule julgeolekule,” ütles Tokajev.

Nazarbajevi keskmise tütre Dinara abikaasa Timur Kulibajev teatas aga täna, et lahkus rahvusliku ettevõtjate koja Atameken juhi kohalt.

Varem on ametitest lahkunud Nazarbajevi kaks ülejäänud väimeest: KazTransOili juhatuse esimees Dimaš Dosanov, kes on abielus Nazarbajevi noorima tütre Alijaga, ja Rahvusliku Kompanii QazaqGaz juhatuse esimees Kairat Šaripbajev, kes on Nazarbajevi vanima tütre Dariga mees.