Chicagos eelnes õpilaste protestile viie-päevane õpetajate streik, mille jooksul õppetöö linnas oli peatatud. Nii õpilased kui õpetajad nõuavad karmimaid COVID-19 kontrollmeetmeid koolidele.

Bostonis meeleavaldust korraldav õpilaste nõuandev kogu postitas Twitterisse mitmeid nõudmisi. Muuhulgas tahavad nad, et mindaks kaheks nädalaks üle kaugõppele ning hoogustataks koroonaviiruse testimist õpetajatele ja õpilastele. Bostonis tuli tänavatele ligi 600 õpilast.


Nädala alguses avaldasid sarnaselt meelt mitmete New Yorki koolide õpilased. New Yorki linnapea Eric Adams sõnas neljapäeval, et linnavalitsus kaalub kaugõppe võimaluste loomist arvukale hulgale õpilastele, kes koroonaviiruse ohu tõttu koolis ei saanud kätte, vahendab reuters.

Nagu Euroopaski, on COVID-19 omikrontüve kiire leviku tõttu on USAs rekordiliselt koonaviirusesse haigestunuid ja haiglaravil viibijaid. Riigis tuvastatakse iga päev ligi 800 000 uut nakatunut. USAs ei ole riik koole kaugõppele viinud, ent umbes 5000 kooli on juba ise ajutiselt uksed sulgenud.

Jaga
Kommentaarid