Eile õhtul arutas Reformierakonna juhatus Ligi sõnul erakonna seisukohti kolmes suures kriisis - energia-, julgeoleku- ja koroonakriisis.

Ligi sõnul ei arutatud erakonna juhatus peaminister Kaja Kallase välja vahetamise üle. "Ei, sinna poolegi mitte, nüüd omavahel kaklema ei ole küll mõtet hakata," kinnitas Ligi.

Ligi hinnangul ei ole ka valitsuserakondade omavaheline tülitsemine jätkusuutlik ning tähelepanu keskmes peaks eelkõige olema suured kriisid.

Keskerakonna tegevust nimetab Ligi ühepoolseks ärplemiseks. "Eks ta ole poliitilise kultuuri küsimus. Valitus on kehtestanud heldeid toetusmeetmeid, aga iga kord, kui midagi otsustame, siis tuleb teiselt poolt, et “vähe otsustasime”. See pole jätkusuutlik," ütles Ligi ning lisas, et seda proovitakse valitsuspartnerile ka selgeks teha.

Keskerakonna ettepanekute suhtes on Ligi kriitiline. "See ei ole ju ettepanek, et maksame pooled arved kinni. [Keskerakond] saab sellest ise ka aru," ütles Ligi. Tema sõnul on rahaline kate ja elektriarvete toetusmeetmete otsus kindel ning ei ole konstruktiivne enam nende osas avalikult ajakirjanduse vahendusel vaielda. "Kolme kriisi keskel ei ole mõtet tegeleda omavahelise kaklemisega. Parteide vaheline rivaalitsemine ei ole vastutustundlik," märkis Ligi.

Peaminister Kaja Kallas kohtub Keskerakonnaga esmaspäeval, et arutada energiakriisi toetusmeetmete üle.