„Me oleme juba otsustanud, et sel aastal me tõmbame väed Takubast välja,” ütles Linde täna Euroopa Liidu välisministrite kohtumisel Prantsusmaal Brestis, vahendab Reuters.

„Küsimus on, mida me teeme MINUSMA-ga,” ütles Linde, viidates ÜRO rahuvalvemissioonile Malis.

Rootsi parlament kiitis heaks kuni 150 sõduri saatmise Takubasse 2020. aastal ja MINUSMA jõudude koosseisus on umbes 250 Rootsi sõdurit.

Takuba missioon loodi Prantsusmaa terrorismivastase operatsiooni Barkhane’i osalise järglasena Lääne-Aafrika Saheli piirkonnas.

Takuba missioonis osaleb umbes 14 Euroopa riiki.

Prantsusmaa ametiisikud on teatanud, et arutavad partneritega, kuidas operatsiooniliselt reageerida, aga on tunnistanud, et mõned riigid on eriti mures Wagneri palgasõdurite saabumise üle.

Mali sõjaväelaste juhitud ajutine valitsus, mis tahab pikendada oma mandaati viie aasta võrra, on süüdistanud Pariisi enese hülgamises ja on sõlminud lepingu Wagneriga, mis Prantsusmaa ja tema liitlaste sõnul ei ole nende kohale jäämisega ühildatav.

Linde ütles, et Wagneri saabumine ja hunta püüded võimule jääda on vastuvõetamatud.

„Me teame nüüd, et seal on Wagneri grupp ... ja kui neil on tugevam mõju, ei ole võimalik jätkata selle suure arvu sõduritega meilt,” ütles Linde, lisades, et Rootsi parlament arutab Mali küsimust järgmisel nädalal.

„Loomulikult on sellel tagajärjed,” ütles Linde.

Prantsusmaa sõjaväeallikas ütles, et Rootsil oli algusest peale plaanis väed pärast kaht aastat välja tuua ja Rootsi mandaat lõpeb märtsis.