Peaminister Kaja Kallas käis täna Kristiine keskuses Confido keskuse ajutises vaktsineerimispunktis tõhustusdoosi tegemas.

Kallas märkis, et ta on arvestanud tõhustusdoosi mõjust tingitud pausiga töös - selleks saigi lisakaitset pakkuva doosi manustamine planeeritud reedesele päevale.

Pilte tõhustusdoosi saamisest saab vaadata siit:

Lisaks tõhustusdoosi saamisele rääkis peaminister Delfile ka valitsuse plaanidest energiakriisi haldamisel. Töö võimalike kõrvalmõjude ilmnedes tema sõnutsi soiku ei jää.

Jüri Ratas teatas eile Delfile, et Kallase kommunikeeritud versioon (justkui Keskerakond oleks teisipäeval energiakriisi lahendusi avalikkusele esitledes läinud üle Reformierakonna pea) pole tõde. "Ma helistan talle enne seda. Ta loomulikult teadis Keskerakonna fraktsiooni seisukohti," sõnas Ratas.

Kumb siis luiskas - Kallas või Ratas?

Peaminister tunnistas, et ühe kõne viis minutit enne pressiteate avaldamist Ratas Kallasele küll tegi, kuid sellest hoolimata jääb tema seisukoht toimunu suhtes samaks.

"Esmaspäeval toimus koalitsiooninõukogu, kus küsisin, kas tullakse täiendavate asjadega välja. Ei tule," viitas Kallas nädala alguses peetud arutelule. "Teisipäeval, vahetult enne pressiteate väljasaatmist, Jüri Ratas helistas ja luges need asjad ette. See polnud ju arutelu, see oli absoluutselt meediale suunatud. Kas see viis minutit on see... Kui arutelu koht oli esmaspäeval, siis neid ettepanekuid ei tulnud ja arutelu pole ka võimalik pidada viis minutit enne."

Eilse Jüri Ratase pöördumise osas - kus too esitas meediamaastiku hinnangul peaministriparteile ähvardava ultimaatumi - märkis Kallas, et talle selline toon absoluutselt ei sobi.

Mulle ei meeldi ka läbi meedia suhtlemine.
Kaja Kallas

"Mulle ei meeldi ka läbi meedia suhtlemine," märkis peaminister, kes on enda sõnutsi teinud pingutusi otsesuhtluseks Ratasega. Ta kõrvutas Keskerakonna ultimatiivset tooni Venemaa ja Ukraina arengutega.

Kuid kas peaminister ei arva, et eilsel hommikul teatatu (et valitsuses Keskerakonna energiakriisi lahkamise meetmete ettepanekuid arutama ei hakata) valas koalitsioonipartnerite vahel lõõmavale leegile veel enam jõudu juurde?

Kallas märkis, et valitsuspartner oli tema sõnutsi vägagi hästi kursis asjaoluga, et kõnealused meetmed ei pidanud neljapäeval valitsuse istungil jutuks tulema.

Kokkuvõtvalt ütles peaminister, et tema toon pole olnud ultimaatumeid esitav ega nõudmisi esitav. "Olen püüdnud seda ajada ikka nii, et saaksime lahendusi pakkuda," sõnas Kallas. "Mulle meeldiks, et me arutaks neid asju nii, nagu valitsuses arutama peab."

Koalitsioonipartneriga kogunetakse energiakriisi arutama esmaspäeval.

Milliseid arutelusid Kallas teiste valdkonna esindajatega energiakriisi teemal pidanud on, kuula videost.