„Seoses globaalse rünnakuga ööl vastu 14. jaanuari 2022 haridus- ja teadusministeeriumi ametlik veebileht ajutiselt ei tööta,” öeldakse teates, vahendab Interfax.

Samuti ei töötanud Ukraina välisministeeriumi, riikliku eriolukordade teenistuse ja ministrite kabineti veebilehed.

RBK Ukraina teatas, et veel ei töötanud spordiministeeriumi, energiaministeeriumi, põllumajanduspoliitika ministeeriumi, veteranide ministeeriumi, keskkonnakaitseministeeriumi ja riigikassateenistuse ning portaali Dija veebilehed.

BBC teatel tabas rünnak ka välisriikide saatkondi. BBC nimetab Suurbritannia, USA ja Rootsi saatkondi.

Välisministeeriumi veebilehe avalehel oli avaldus kolmes keeles: ukraina, vene ja poola keeles.

„Ukrainlane! Kõik teie isikuandmed on laaditud ühisesse võrku. Kõik andmed arvutis hävivad, taastada ei ole neid võimalik. Kogu informatsioon teie kohta muutus avalikuks (...). See on teile teie mineviku, oleviku ja tuleviku eest. Volõõnia, OUN-UPA, Galiitsia, Polesje ja ajalooliste maade eest.”

Ukraina Julgeolekuteenistus (SBU) teatas, et uurib ulatuslikku küberrünnakut.

SBU sõnul pandi rünnatud veebilehtedele üles provokatsioonilise iseloomuga teade, aga muus osas veebilehtede sisu ei muudetud ja isikuandmete leket esialgse informatsiooni järgi ei toimunud.

„Eesmärgiga hoida ära rünnaku levimine teistele ressurssidele ja et lokaliseerida tehniline probleem, on ajutiselt piiratud rea teiste valitsuse veebilehtede töö. Ukraina Julgeolekuteenistus ja Riigi Eriside koos vastavate riigivõimuorganitega tegelevad intsidendi uurimisega ja koguvad digitaalseid tõendeid. Suur osa kannatada saanud riiklikke ressursse on juba taastatud, teised muutuvad ligipääsetavaks lähiajal,” teatas SBU.