Veel eile oli terviseameti pressikonverentsil jutuks, et järgmisel nädalal on ehk oodata 2000-3000 uut nakatunut päevas.

Kallas toetub 6000st rääkides teadusnõukoja liikme, Tartu ülikooli viroloogia kaasprofessor Margus Varjaku prognoosidele. Kallase sõnutsi võib number praegusega võrreldes enam kui kahekordseks kerkida juba lähinädalatel.

Kuidas aga hiidlainet ennetada, kas vaja kehtestada täiendavaid piiranguid? Ta viitab teiste riikide näidetele, kus on palju piiranguid, ent hiidlainet pole suudetud ära hoida. "Omikron on lihtsalt niivõrd nakkav, et ta kõikidest piirangutest väga ei hooli," tõdeb ta.

Aga mida üldse annaks teha, lihtsalt põemegi läbi? Kallas rõhutab vaktsineerimise olulisust. Ta selgitab, et vaktsineerimata inimesed on ilmselt suurem koormus haiglavõrgule ja võib kokkuvõttes tähendada praegusega võrreldes täiendavaid piiranguid.

Hommikuse seisuga on haiglas 241 koroonaviirusega nakatunud patsienti. Viimase ööpäeva jooksul analüüsiti 9215 testitulemust, millest 2438 osutus positiivseks. Mainitud number on kogu koroonakriisi rekord.

Jaga
Kommentaarid