„Tänan teid toetussõnade eest, mida teilt saan. Ja tänan teid oma isa moraalse toetamise eest praegusel hetkel, ta saab neil päevil palju sõnumeid erinevate regioonide elanikelt,” kirjutas tütar Instagramis, vahendab Interfax.

Nazarbajeva lisas, et elab raskelt üle viimase aja traagilisi sündmusi ja peab ebaõigeks, et inimesed rahuajal hukkuvad.

„Ei ole sõnu, et väljendada valu ja kahetsust ohvrite ja hukkunud inimeste pärast. Väljendan siirast kaastunnet kõigi hukkunute perekondadele. Jäägu see karm õppetund meie kõigi jaoks viimaseks meie ajaloos,” kirjutas Nazarbajeva.

Massirahutuste ajal asus Kasahstani president Kasõm-Žomart Tokajev Nazarbajevi asemel ise riigi julgeolekunõukogu etteotsa, kuigi seaduse järgi oli see ametikoht Nazarbajevi jaoks eluaegne. Meedia teatas Nazarbajevi ja tema perekonna välismaale lahkumisest ja tema sugulase, Kasahstani rahvusliku julgeoleku komitee (KNB) esimehe esimese asetäitja Samat Abiši vahistamisest.

Hiljem teatas rahva juhi pressiesindaja Aidos Ukibai, et Nazarbajev viibib pealinnas Nur-Sultanis, hoiab Tokajeviga pidevalt kontakti ja andis julgeolekunõukogu esimehe ameti viimasele üle vabatahtlikult. Nazarbajevi Nur-Sultanis viibimisest teatas ka Kasahstani suursaadik Bakuus Seržan Abdõkarimov.

Nazarbajevi vanem tütar Dariga ei ole kaks päeva osalenud parlamendi alamkoja mažilisi istungitel. Sealt teatati, et ta on haige.