"Neid [Keskerakonna ettepanekuid] me arutama ei hakka, sest seda päevakorras pole. Detsembri lõpus leppisime kokku meetmed. Kohalikud omavalitsused, kes inimeste taotlusi vastu võtavad, osadest neist tuleb teadmine, et menetlus kulgeb kenasti ja kõik tööriistad on taotlemiseks loodud."

Kallas väitis ka, et talle kirjutavad inimesed, et internetist on toetust lihtne taotleda, kuigi ajakirjandusest jääb mulje, et see olevat keeruline.

Teemade kohta, millest valitsus neljapäeval rääkima hakkab, tõi ta välja näiteks kitsaskohad taastuvenergias.

"Oleme Nord Pooli börsi süsteemis, kus on eri hinnapiirkonnad ja kus sõltub, kui palju elektrit tuleb läbi torude. Kolmapäeval oli Soomes elektri hind 19 eurot, meil palju kõrgem, sest ühendused olid täis. Võibolla peaksime tegema täiendavaid ühendusi," loetles Kallas teemasid, mille üle arutama hakatakse.

Peaminister lisas, et tal oli kõne Norra peaministriga ja jutuks tuli ka sealne toetussüsteem tarbijatele, mida on ka Eestis soovitatud kasutusele võtta.

Teisipäeva õhtul läkitas Keskerakond avalikkusele oma plaani energiakulude kompenseerimiseks, plaani kandev osa on hüvitada kõikidele gaasitarbijatele 50% arvest ja kodutarbijatele 50% elektriarvest.