Ligi 3000 protestijat kogunes parlamendihoone ette, et nõuda koroonapassi kaotamist. Pinged kasvasid umbes tund aega pärast rahva kogunemist. Protestijate sõnul piirab koroonapass nende õigusi ning et tegelikult on koroonapassi eesmärk sundida inimesi vaktsineerima.

Protestijad lõid läbi politseinike kaitsest ja tormasid parlamendihoone uste juurde ning hüüdsid, et seadusloojad välja tuleks ja kuulaks nende nõudmisi. Mitmed inimesed, nende seas ka politseinikud, said sündmuse käigus viga.

Protestijad lehvitasid riigi- ja marurahvusliku Taassünni partei, kes meeleavalduse korraldas, lippe, hüüdes "Vabadus!" ja "Maffia!" ning taunisid kõiki viirusevastaseid piiranguid.

Protestijad ja politseinikud sattusid rüselusse.

"Ma ei toeta rohelisi sertifikaate. Ma ei toeta seda, et lastel ei lubata koolis käia. Ma ei näe neis asjadest loogikat," ütles 39-aastane insener Asparuh Mitov Reutersile kohapeal.

Bulgaarias peab kandma maski siseruumides ning ühistranspordis ning näitama restorani, kohvikusse, kaubanduskeskusesse ja spordiklubisse pääsemiseks vaktsineerimis- või läbipõdemistõendit või negatiivset testitulemust.

Bulgaaria on Euroopa Liidus kõige madalama vaktsineerituse tasemega, see annab tunda ka kasvavates koroonanumbrites.

Peaminister Kiril Petkov, kes asus ametisse möödunud kuul, sõnas BTV-le, et tal on kahju, et ei saanud kohtuda meeleavaldajatega, kuid on valmis seda tegema reedel, kui saab eneseisolatsioonist välja.

Petkov, president Rumen Radev ja teised ametiisikud jäid isolatsiooni, sest puutusid esmaspäeval turvalisuseteemalisel koosolekul kokku positiivse koroonatesti andnud inimesega.

Peaminister rõhutas aga, et koroonapassi ei ole plaanis kaotada.

Jaga
Kommentaarid