Miks teavitas Keskerakond avalikkust oma ettepanekutest seoses energiahinna leevendamisega ja tekitas olukorras, kus valitsuspartner sai nendest meedia kaudu teada? Majandus- ja kommunikatsiooniminister Taavi Aas (Keskerakond): "Ma arvan, et igal fraktsioonil on õigus teha oma otsused."

Vastuseks küsimusele sellest, kas Keskerakond otsib võimalusi valitsuskoalitsiooni muutmiseks, vastas Aas: "Ma ei ole sellest küll midagi kuulnud. Meil on olnud väga raske valitsusperiood, oleme töös ainult kriisiajal. On olnud tervisekriis, energeetikakriis, välispoliitiline kriisiaeg. Sellises olukorras ongi keeruline, aga oleme siiamaani hakkama saanud."


"Mulle tundub, et Keskerakond, tulles välja nende ettepanekutega kõigepealt läbi meedia, on käinud välja nii-öelda laiatarbekauba, propagandistliku materjali avalikkusele," ütles Isamaa esimees Helir-Valdor Seeder.

Seeder ütles, et tema arusaama järgi ei saa kindlalt väita, et Keskerakond otsib praegusest koalitsioonist väljapääsu. "Kuigi ma näen, et valitsus on täna otsustusvõimetu – kokkuleppeid teha ei suudeta, ettepanekuid tehakse läbi meedia, – ei ole ma küll aru saanud, et neil on vähimatki tahet otsida mingit teistsugust lahendust või et ollakse valmis mingit muud koalitsiooni moodustama," ütles ta.