Kiirabikopter oli teel Philadelphia haiglasse, kui piloot juhitavuse kaotas ja õhusõiduk linna lääneosas asuva kiriku ees alla kukkus, vahendab Reuters.

Kõik neli pardal olnud inimest pääsesid raskete vigastusteta. "See on täielik ime," nentis sündmuspaigal olnud politseijuht kohalikule meediale. Sealhulgas pääses eluga pardal olnud kahekuune imik, kelle haiglasse viimiseks kopterit kasutatigi.


Päästetöötajate kinnitusel möödus lennuõnnetus kahjudeta lähedal asuvatele majadele, puudele või elektriliinidele. Et viga ei saanud ükski kõrvalseisja, peetakse samuti väga õnnelikuks juhuseks, sest helikopter kukkus alla väga tiheda liiklusega piirkonnas.

"Esmased raportid näitavad, et mida piloot suutis teha, on imeline," kommenteeris juhtumiga tegelev volinik. "Meie andmetel esines tal probleeme juba õhkutõusu varajases faasis ning ta suutis kopteri maandada siia - nagu näete, isegi ühtki posti pole maas."


Sündmuspaigale jõudis hinnanguliselt 30 päästeteenistujat. Inimestel õnnestus vrakist pääseda juba enne nende kohalejõudmist.

Õnnetuse täpsemad asjaolud selguvad uurimise käigus.