Juhtide foorumis kerkis arutelu lennujaama nn Kiss & Fly parkla üle. See parkla on mõeldud eelkõige reisijate kiiresti ja mugavalt autoga terminali toomiseks ja neile järele tulemiseks. Osale juhtidele teeb selle puhul tuska, et lennujaam lubab seal tunni jooksul tasuta parkida üksnes 10 minutit.

Tsentristist rahvasaadikul oli nõu varnast võtta: „Kui esinumber on mitteloetav, saab ka rohkem kui ühe korra tasuta.” Teise juhi torkele, et riigikogu liige õpetab Tallinna lennujaama kui riigiettevõtet petma, vastas Repinski: „Kui riigiettevõte saab rumalusega hakkama, siis on patt neid mitte neutraliseerida.”

Uurisime täna Repinskilt, mis kana tal Tallinna lennujaamaga kitkuda on.

„Ma olen lihtsalt niimoodi sõitnud, et oli hästi lumine ja tuli puhastada numbrimärke, aga kohe kümne minuti pärast läksid need uuesti mustaks. Ja siis ma mõtlesingi, et kui need on niimoodi mustad, siis ei saa ju numbrit lugeda. Teoreetiliselt peaks siis saama ka mitu korda tasuta sõita,” ütles endine minister.

Hilisemad katsetused puhta numbrimärgiga näitasid Repinskile, et raha siiski ei küsita. „Tegelikult sõitsin sinna pärast kolm-neli korda ka puhta numbrimärgiga ja ei olnud probleemi,” märkis ta.

Kuidas Repinskil õnnestus tasu vältida, jääb samas selgusetuks, sest tegelikult seda siiski pärast kümnendat minutit küsitakse. On võimalik, et ta siiski ei viibinud oma autoga parklas üle ette nähtud tasuta aja.

Rahvasaadiku sõnul ei teinud ta nalja, vaid raha kasseerimine lennujaama poolt on taksojuhtide jaoks probleem. „Mõni kord ongi nii, et viid tunni jooksul mitu klienti sinna parklasse, aga noh, need sõidutasud ei ole ju väga kõrged,” kurtis rahvasaadik „Juhil tuleb selle eest maksta, et ta sinna parklasse jõuab – klient, Bolt või keegi kolmas seda ju kinni ei maksa.”

Martin Repinski

Teisalt on Repinski ajakirjanduses rääkinud, kuidas ta teenib Bolti juhina 6000 eurot kuus. Küsimusele, kas sellise teenistuse puhul ei ole patt parkimistasu üle kurta, ei soovinud Repiniski vastata, leides, et see on rumal küsimus. Ta tunnistas siiski, et teenistus on tõepoolest hea.