Antonov kommenteeris Facebookis USA asevälisministri Victoria Nulandi avaldust, mille järgi kannab Venemaa ainsana vastutust kriisi eest Ukrainas.

„Riigidepartemangu kõrgetasemeliste töötajate süüdistav retoorika ei aita kaasa konstruktiivse õhkkonna loomisele läbirääkimistel. Iga kõige pisemgi, isegi algaja ekspert teab diplomaatilise töö aluste kohta,” kirjutas Antonov.

„Meile on vaja Ameerika poole konkreetseid tegusid, mitte desinformatsiooni ja süüdistusi kõigis pattudes. On aeg peatada Kiievis marssivate fašistlike löömameeste ergutamise poliitika. Ajalugu vigu ei andesta. Me oleme nimetanud täpselt ja selgelt oma prioriteedid. Me ei oota mitte demagoogilisi avaldusi, vaid kirjalikke vastuseid Venemaa konkreetsetele ettepanekutele. Me oleme pingete leevendamise poolt. Normaalse õhkkonna loomise poolt vastastikku kasulikuks koostööks. Meil ei ole kuhugi taganeda. NATO on pugenud Venemaa piiride külje alla. Püüab domineerida mitte ainult kuival maal, vaid ka merel ja õhus. Me ei luba sündmuste arengut, mis õõnestaksid Vene Föderatsiooni sõltumatust ja suveräänsust. Tõrjume kategooriliselt Ameerika kõrgetasemeliste ametnike provokatsioonilised avaldused, mis on suunatud Washingtoni ja Moskva vahelise läbirääkimisprotsessi torpedeerimisele,” teatas Antonov.

„USA-l on koos Venemaaga eriline vastutus rahvusvahelise rahu ja julgeoleku eest. Nii on kirjas ÜRO hartas. On aeg loobuda välispoliitilise ekspansiooni agressiivsest retoorikast ja mõelda selle üle, kuidas tulevased põlvkonnas koos elama hakkavad. Selleks ei ole vaja üldse palju ära teha – austada naabrit, mitte ähvardada ja tõmmata oma sõjaline potentsiaal Venemaa piiridelt tagasi,” kirjutas Antonov.