Riigi suurima linna Almatõ komandatuuri infokeskus teatas täna, et linnas vahistati viimase ööpäevaga 1237 inimest, kes osalesid terroristlikes rünnakutes, marodöörluses ja teistes kuritegudes, vahendab Interfax.

Kasahstani rahvusliku julgeoleku komitee (KNB) pressiteenistus teatas, et piirivalve on alates terrorismivastase operatsiooni algusest vahistanud kahtlustatuna ühiskonnavastastes aktsioonides 366 inimest, kellest kuus sai vastupanu osutades vigastada.

KNB teatel on konfiskeeritud 30 relva, 245 ühikut laskemoona, kaks külmrelva, kaheksa raadiosaatjat, neli kuulivesti ning üle 200 mobiiltelefoni, tahvelarvuti ja sülearvuti, samuti tarbekaupu (15 karpi parümeeriat ja 267 pudelit alkohoolseid jooke) ja suur summa raha.

Veel on konfiskeeritud 29 autot, millega vahistatud ringi liikusid, religioosset kirjandust ja vahendeid ebaseaduslike miitingute läbiviimiseks, teatas KNB.

Alates terrorismivastase operatsiooni väljakuulutamisest on algatatud 412 kohtueelset juurdlust. Administratiivvastutusele on võetud 2161 inimest.