Täna toimunud terviseameti ning politsei- ja piirivalveameti (PPA) järjekordsel ühisreidil Tallina ühistranspordis avastati mitu inimest, kes olid jätnud bussisõidu ajaks maski korrektselt ette panemata ning pidid selle tõttu rahakotti kergendama.

Põhja prefektuuri vanemkorrakaitseametnik Taavi Kirss ütles Delfile, et tänase päeva jooksul alustati ühistranspordis maski kandmise kohustuse eiramise tõttu kuus menetlust, neist viis kiirmenetlust ja üks üldmenetlus. "Trahvisumma oli pea 150 eurot ja reid möödus rahulikult," sõnas Kirss.

"Hoiatusi me praegu maskita inimestele ei tee," toonitas korrakaitseametnik.

Tema sõnul on kõige levinum põhjendus, miks kantakse maski ebakorrektselt, näiteks nina välja jättes, see, et maskiga on raske hingata. "Mitmed maskita inimesed ütlevad ka, et nad unustasid maski ette panna. Paljudel maskita inimestel ongi mask tegelikult ka kaasas," märkis Kirss.

Vanemkorrakaitseametnik lisas, et reidide käigus on täheldatud, et linna ühistranspordis on rohkem maskita sõitjaid hommikustel ja õhtustel tipptundidel, samuti kantakse maski vähem maakonna- ja kaugliinibussides.

Jaga
Kommentaarid