„Me mõistame, et tekkinud ohtu Kasahstani riiklusele ei kutsunud sugugi esile stiihilised protestiaktsioonid kütusehindade pärast, vaid see, et olukorra kasutasid ära destruktiivsed sise- ja välisjõud. Need inimesed, kes astusid välja olukorra tõttu gaasiturul, on ühed inimesed, neil on ühed eesmärgid, ja need, kes võtsid kätte relvad, ründasid riiki, on täiesti teised inimesed, neil on teised eesmärgid,” ütles Putin, vahendab Interfax.

Putin märkis seejuures, et aktiivselt kasutati „maidani tehnoloogiatele omaseid protestide jõu ja informatsiooniga toetamise elemente, kasutati hästi organiseeritud ja täpselt juhitud võitlejate gruppe”, sealhulgas „selgelt terrorilaagrites välismaal ettevalmistuse saanuid”.

„Nagu märkis Kasõm-Žomart Kemelevitš, nende rünnak Kasahstani vastu on sisuliselt rünnak riigi, Kasahstani vastu, see ilmnes agressiooniaktina. Olen sellega täielikult nõus,” ütles Putin.

Putin teatas, et ODKB riigid ei luba jõuga võimu vahetamist oma territooriumidel.

„ODKB liinis kasutusele võetud meetmed näitasid selgelt, et me ei luba kõigutada olukorda oma kodus ega lase realiseerida niinimetatud värviliste revolutsioonide stsenaariume,” ütles Putin.