„Kogu riigis on vahistatud 7939 inimest,” öeldakse täna avaldatud teates, vahendab Interfax.

Riiklik telekanal 24kz teatas, et olukord Kasahstani suurimas linnas Almatõs stabiliseerub, aga korra täielikust taastamisest on veel vara rääkida.

Linnas jätkub terrorismivastane operatsioon, kõlavad sireenid ja kehtib komandanditund. Olukord kontrollpunktides linna piiril on rahulik. Kontrollpunktides kontrollitakse autosid ja dokumente.

Järk-järgult hakatakse Almatõs taastama ühistranspordi tööd.

Kasahstani välisministeerium teatas, et rahutustest riigis võtsid osa radikaalsete islamistlike grupeeringute poolel „tulistes kohtades” lahingukogemust omavad inimesed.

Kasahstani välisministeerium teatas, et olukorda kasutasid ära terroristlikud, ekstremistlikud ja kriminaalsed grupid pingete ja vägivalla eskaleerimiseks.

„Kasahstan on täis otsustavust kaitsta demokraatiat ja konstitutsiooni islamistlike radikaalide ja terroristide eest!” teatas välisministeerium.

Välisministeerium lubas ka, et korrakaitseorganid viivad läbi ulatusliku juurdluse rahutuste põhjuste kohta riigis, mille tulemused avalikustatakse kogu maailmale.

Kasahstani riigisekretär Erlan Karin ütles, et olukorra destabiliseerimise taga riigis seisab sise- ja välisjõudude kokkulepe.

Karini sõnul ei toimunud Kasahstanis värvilist revolutsiooni.

Täna on Kasahstanis üleriiklik leinapäev „terroriaktide ohvrite mälestuseks”.