"Terrorismivastane operatsioon Kasahstani territooriumil jätkub. See kestab kuni terroristide täieliku hävitamiseni ja põhiseadusliku korra taastamiseni Kasahstani Vabariigis," ütles aseminister ühisel briifingul Kollektiivse Julgeoleku Lepingu Organisatsiooni (CSTO) ühiste rahuvalvejõudude ülema kindralpolkovnik Andrei Serdjukoviga.

Tema sõnul võimaldas "kõige olulisemate rajatiste turvamine rahuvalvajate poolt vabastada olulise osa õiguskaitseorganite ja armee jõududest ja vahenditest, mis paigutati terroristidega võitlema".

Gamaletdinov rõhutas, et olukord vabariigi territooriumil on stabiliseerumas ja võimude kontrolli all.

"Tahan tänada CSTO kollektiivsete rahuvalvejõudude juhtkonda ja personali Kasahstani rahvale osutatud vennaliku abi eest," lisas Kasahstani kaitseministri kohusetäitja.

Kasahstani suurimas linnas Almatõs toimuvad kolmandat päeva terrorivastased operatsioonid, mille käigus on kinni peetud sadu protesteerijaid. Linn on korrakaitsjate poolt ümber piiratud ning sisse-välja saab vaid lubadega. Almatõ rahvusvaheline lennujaam on suletud kuni 10. jaanuarini.

Üle riigi sel nädalal puhkenud ja kohati vägivaldseks muutunud rahutustes on hukkunud pea poolsada inimest, sh hulk korravalvureid, kinni on peetud ametliku statistika järgi ligi 5000 inimest.