4. jaanuaril tunnistas Tartu maakohus kokkuleppemenetluses süüdi 41-aastase Indrek Sarapi - seda nii valimisvabaduse rikkumises, oma endise abikaasa korduvas kehalises väärkohtlemises, temalt korduvalt ebaseaduslikult vabaduse võtmises, korduvas lähenemiskeelu rikkumises ning ühe mehe kehalises väärkohtlemises. 6. jaanuari seisuga astus Sarap Reformierakonnast välja. Otsas on ka tema aeg Tõrva vallavolikogus - Sarap esitas täna ametliku lahkumisavalduse.

Kuvatõmmis e-äriregistrist.

Mees kohtuotsust lähemalt kommenteerima ei soostunud. "Ei soovi seda kommenteerida, las seda jama toodetakse edasi," ütles ta Delfile.

Reformierakonna sekretär Erkki Keldo märkis Sarapi kaasuse puhul nii palju, et mees pani nii-öelda lahkumisavalduse lauale ise.

"Erakonnal on selle teemaga nüüd joon all," sõnas ta Delfile. Ta märkis, et nii palju, kui tema on aru saanud, Sarap end tegelikkuses süüdi ei tunnista. "Ta oli väidetavalt enda isiklike ja ärihuvide tõttu tulnud kohtus kokkuleppele, kuid ise ta end süüdi ei tunnista."

Süüasjadest detailsemalt

Tartu maakohus mõistis Sarapile karistuseks 2 aasta ja 7 kuu pikkuse vangistuse, millest süüdistatav kandis juba reaalselt ära 1 kuu ja 29 päeva. Ülejäänud vangistus mõisteti talle tingimisi 2 aasta ja 7 kuu pikkuse katseajaga. Endise abikaasa suhtes kohaldatakse süüdistatavale lähenemiskeeld 3 aastaks. Süüdistatava kuriteod endise abikaasa suhtes olid tõsised, mistõttu võeti ta uurimise ajaks vahi alla.

Süüdistuse kohaselt transportis Sarap Tõrva vallas Eesti Reformierakonna nimekirjas kandideerides vähemalt viit inimest nende elukohtadest valimisjaoskonna juurde, palus neil hääletada enda poolt ja pakkus neile peale valimisjaoskonnas käimist hüvena raha ja alkohoolseid jooke. Lisaks sellele süüdistab prokuratuur teda selles, et ta väärkohtles neljal korral oma endist abikaasat füüsiliselt ja neist kahel korral ei lubanud tal enda autost lahkuda. Samuti rikkus ta kahel korral endise abikaasa suhtes kohaldatud lähenemiskeeldu ja lõi ka üht meest.