Tarktee.ee saidilt oli kell 10:41 näha, et libedad teeolud tõid kaasa mitu liiklusõnnetust üle riigi.

Põhja prefektuurist märgiti, et libeduse tõttu oli täna keskpäevaks Eestis juhtunud üheksa liiklusõnnetust - tegu on olnud peamiselt plekimõlkimiste ja teelt väljasõitudega.

Ühes õnnetuses sai inimene ka viga.

Vigastatuga liiklusõnnetus juhtus hommikul kella 8 ajal Järvamaal Kaalepi külas, kus sõiduautot Dodge Journey juhtinud 19-aastane mees kaotas auto üle kontrolli ja sõitis otsa veoautole Scania. Kiirabi toimetas sõiduauto juhi haiglasse.

Kuvatõmmis saidilt tarktee.ee kell 10:41. Nagu näha, on autoõnnetusi nii Põhja-, Kirde- kui Kagu-Eestis.

Ebasoodsate liiklusolude tulemused jäid sedapuhku ka Delfi päevapiltniku kaamerasilma ette. Pilte pealinna tänavatelt tänastel hommikutundidel saab vaadata galeriist:

Kuna lund sadas juba õige mitme öötunni jooksul, oli teeolude puhul hoiatus õhus üle terve Eesti juba varahommikust saati.

Prognoosid lubavad täna pilves selgimistega ilma, mistõttu ei pääse eestimaalased ohtlikest teeoludest ka päevasel ajal. Põhja- ja Lääne-Eestis tuleb rinda pista lume- ja lörtsisajuga, mujal Eestis kallab taevast alla aga vihma. Mitmel pool võib kogeda ka udu ja jäidet.

Pärastlõunal taandub tihedam sadu Ida-Eesti poole. Temperatuur jääb 0-kraadi juurde, mistõttu tasub silmas pidada, et teedel on suur libeduse oht.

Riigi Ilmateenistuse hoiatus: üle terve riigi on täna udu- ja jäiteoht.

Meeldetuletuseks sõidukijuhtidele:

Libeduse oht on suur ristmike kiirendus- ja aeglustusradadel, bussipeatuste läheduses, raudteeülesõitudel, sest seal toimub rohkem pidurdamisi ja kiirendamisi ning lumi ja jää lihvitakse kiiremini libedaks.

Liiklejatelt oodatakse infot teeolude kohta telefonil 1247.

Lisainfot teeolude ja liikluspiirangute kohta vaata http://tarktee.ee.