Seaduseelnõul, mis kaotaks võimaluse näidata vaktsineerimistõendi asemel ette negatiivse testi tõend, on mitme erakonna toetus ja selle vastuvõtmine parlamendi alamkojas on pea kindel, vahendab Reuters.

Reeglite karmistamine on aga vihale ajanud vaktsineerimisvastased ja mõned parlamendiliikmed räägivad, et on kokku puutunud agressiooniga, sealhulgas vandaalitsemise ja vägivallaähvardustega.

„Me ei anna järele,” ütles LREM-i esindaja Yaël Braun-Pivet parlamendis esinedes, viidates tapmisähvardustele, mida on tema sõnul saanud erinevate erakondade poliitikud. „Kaalul on meie demokraatia.”

Prantsusmaa tervishoiuminister Olivier Véran mõistis hukka vaktsiinivastaste isekuse. „Selle seaduse eesmärk ei ole vabaduste piiramine ... see on elude päästmine.”

Eelmisel nädalal süüdati valitseva erakonna parlamendiliikme garaaž. Kõrvale seinale jäeti arvatavate vaktsiinivastaste protestijate grafiti.

Prantsusmaa siseminister Gérald Darmanin on öelnud, et politsei tugevdab seadusandjate kaitset pärast seda, kui mitu neist, sealhulgas LREM-i esindaja Barbara Bessot, tapmisähvardused avalikustasid.

Bessot’ sõnul on 52 parlamendiliiget saanud sõnumeid, milles ähvardatakse nad „meie vabaduse ründamise” eest tappa.

Prantsusmaal on traditsiooniliselt olnud rohkem vaktsiiniskeptikuid kui mitmes naaberriigis, aga koroonaviiruse vastu vaktsineeritus üle 12-aastaste hulgas on seal ligi 90 protsendiga üks Euroopa Liidu suurimaid.

Jaga
Kommentaarid