„Võib-olla ei ole kõik see Punasele väljakule sobiv, sest see on pühadust teotavalt vales kohas, kus on liuväli ja müügiletid, kus inimesed tähistavad uut aastat, jalutavad, tulevad regioonidest,” ütles Tšernõšov RIA Novostile.

Tšernõšovi sõnul on LDPR-i fraktsioon esitanud riigiduumale selles küsimuses mitu seaduseelnõu.

„See on kalmistu, kus puhkavad inimesed, ja üks neist inimestest isegi ei puhka kõigi normide, isegi lihtsalt moraali kohaselt. Ma räägin Leninist. Juba ammu oleks tulnud Punane väljak vabastada sellest haudade kompleksist,” lisas Tšernõšov.

Tšernõšovi sõnul on see inimeste petmine.

„Seda enam, et Lenin ei tahtnud kunagi, et ta pandaks välja nagu muumia, mis on praegu Moskva kesklinnas <...> Olen veendunud, et juba ammu on saabunud aeg selleks, et kõigi aegade ja rahvaste valitseja (Jossif Stalin – toim) ja proletariaadi valitseja (Lenin – toim) kõik koos leiaksid lõpuks rahu koos kõigi vajalike atribuutidega,” ütles Tšernõšov.

Lisaks Leninile ja Stalinile on Kremli müüri äärde maetud revolutsionäärid, sõjaväejuhid, välismaa kommunistid, tuntud lendurid, suured teadlased ja hukkunud kosmonaudid. Lenini mausoleumi kõrval on Stalini, Feliks Dzeržinski, Mihhail Kalinini, Andrei Ždanovi, Kliment Vorošilovi, Semjon Budjonnõi, Mihhail Suslovi, Leonid Brežnevi ja teiste hauad.

Vene Föderatsiooni Kommunistliku Partei (KPRF) keskkomitee esimehe esimene asetäitja, riigiduuma liige Juri Afonin ütles, et surnuaia Punaselt väljakult äraviimine on võimatu.

„Tegelikult ei ole kalmistu äraviimiseks mingeid võimalusi – keegi ei luba – seda ei luba seadus,” ütles Afonin.

Afonin kritiseeris Tšernõšovi üleskutset ja tegi vastuseks ettepaneku lõpetada „haudades kaevamine”. Afonini sõnul on Punane väljak ajalooline paik vaatamata liuväljale ja poodidele ning paljud venemaalased tulevad endiselt sinna Nõukogude Liidu riigitegelasi mälestama.

„Nende suurmeeste mälestuskuupäevadel tuleb tohutu hulk, tuhandeid inimesi, kes mälestavad oma riigi poegi, kes selle lõid,” ütles Afonin.