"Ikka, loomulikult," vastas Kaldoja Delfi küsimusele sellest, kas nõukogus üleüldiselt tööohutuse teemat arutatakse. "Ega seal midagi ette näha võimalik pole," lisas ta, kuid täpsustas siiski, et eile juhtunud õnnetuse detailidega ta kursis pole.

Ta kinnitas, et Narvas juhtunud traagilise õnnetusega seonduvat arutatakse ka nõukogus. "Kindlasti arutame põhjuseid – mis juhtus, kas vastas tööohutusele või ei vastanud, kas oli probleeme või ei olnud," ütles Kaldoja.

Ametiühingujuht: oleme juhtinud tähelepanu sellele, et tehases võib õnnetusi juhtuda

Narva Energia ametiühingu esimees Andrei Zaitsev ütles RusDelfile, et liit on juba varem juhtinud Eesti Energia juhtkonna tähelepanu asjaolule, et tehases võib juhtuda õnnetusi – sarnaseid traagilisi juhtumeid on varemgi ette tulnud.

23. mail 2019 juhtus Enefit 280 tehases raske õnnetus, mille tagajärjel sai põletushaavu ja hukkus 47-aastane töötaja.

"Kui samas tehases juhtus viimane õnnetus, olin uurimiskomisjoni liige. Ma ei hakka praeguse õnnetuse üle spekuleerima, sest peame koguma kõik andmed – mis juhtus ja mis põhjusel,” ütles Zaitsev.

Hukkusid staažikad töötajad
Vedelkütuste tehase Enefit 280 seadme plaanilise hooldustöö käigus juhtus kella 20.40 ajal õnnetus. Raskeõli mahutisse puhastustöödeks sisenenud ja kaitsevarustust kandnud töötaja ütles juures olnud järelevaatajale, et tunneb ennast halvasti, kaotades seejärel teadvuse.

Kohe teavitati juhtunust Eesti Energia päästekomandot Auveres ja häirekeskust. Töötajat läks esimesena päästma kaitsemaski kandnud vahetuse vanem, kes kaotas samuti teadvuse.

Sündmuskohale saabusid nii Eesti Energia kohapealne päästeüksus kui ka Sillamäe ja Narva päästemeeskonnad, kiirabi ja politsei. Päästjad tegelesid mõlema kannatanu elustamisega kiirabi saabumiseni ja koos kiirabiga edasi.Kahjuks ei õnnestunud kiirabimeedikutel töötajaid elustada. Õnnetuses hukkusid mõlemad kannatanud. Töötajatel oli staaži ettevõttes vastavalt seitse ja kümme aastat.