Twitter on varem Georgiast pärit Greene’i kasutusõigused neli korda peatanud, vahendab BBC News.

Greene teatas, et keeld tõestab, et Twitter on „Ameerika vaenlane”.

Teise sotsiaalmeediaplatvormi Telegrami postitatud pikas avalduses ütles 47-aastane Greene, et „sotsiaalmeediaplatvormid ei saa takistada tõe levitamist kaugele ja laialt”, ning süüdistas Twitterit vaenlaste abistamises „kommunistliku revolutsiooni” korraldamisel.

Twitter jättis aktiivseks Greene’i ametialase kongressi konto, kuhu tema personal näib harva midagi postitavat.

Greene sattus lõplikult keelu alla pärast seda, kui postitas laupäeval kirjutise „äärmiselt suurest Covidi vaktsiini põhjustatud surmade arvust” USA-s.

Twitteri esindaja ütles BBC-le, et Greene sattus keelu alla koroonaviirusealase valeinformatsiooni reeglite korduva rikkumise eest. Lubatud on neli rikkumist kasutusõiguse peatamisega erinevateks perioodideks ja viiendale rikkumisele järgneb alaline kasutuskeeld.

Greene'i neljas reeglite rikkumine leidis aset augustis, kui ta kirjutas, et koroonavaktsiinid on läbi kukkunud ja kutsus järelevalveorganeid uusi vaktsiine mitte heaks kiitma.

Pärast kongressi valimist 2020. aastal on Greene’ist saanud üks Washingtoni skandaalsemaid poliitikuid.

Greene on olnud endise presidendi Donald Trumpi häälekas toetaja ning korranud viimase väiteid, et 2020. aasta presidendivalimiste tulemusi võltsiti. Greene’i seostatakse ka QAnoni vandenõuteooriaga.

Greene on ka igasuguste koroonaviirusevastaste meetmete veendunud vastane. Ta on korduvalt kahtluse alla seadnud vaktsiinide efektiivsuse ja on saanud reeglite mittejärgimise eest korduvalt trahvi. Näiteks keeldub ta kongressis maski kandmast.

Jaga
Kommentaarid