Omikroni variandi kiire levik on ajendanud valitsust vähendama piiranguid vaktsineeritud inimestele, et ennetada haiguspuhanguga kaasnevaid finantsilisi raskusin. Nimelt teavitas Prantsusmaa tervishoiuminister Olivier Véran, et positiivse koroonaproovi andnud täisvaktsineeritud peavad kümne päeva asemel olema isolatsioonis nüüd hoopis seitse.

Kui test osutub negatiivseks aga juba varem, siis võib isolatsiooni lõpetada pärast viiendat päeva, vahendab CNN. Uute reeglite kohaselt ei pea enam isolatsiooni jääma ka täisvaktsineeritud lähikontaktsed, kuid sellisel juhul tuleb ennast regulaarselt testida.

Kui isolatsiooninõuete osas piiranguid leevendati, siis alates homsest peavad ühistranspordis ja avalikus ruumis maski kandma ka lapsed, kel vanust vähemalt kuus aastat. Lisaks muutuvad reeglid ka tõhustusdooside osas. Alates 15. veebruarist loetakse täielikult vaktsineerituks need, kes on tõhustusdoosi saanud neli kuud pärast teist süsti. Praeguste reeglite kohaselt on selleks ajavahemikuks seitse kuud.

Homme arutatakse aga ka piiranguid, mis hakkaks kehtima vaktsineerimata inimestele. Kui praegu saab Prantsusmaal kohvikusse ja teatrisse nii vaktsineerimispassi, läbipõdemise tõendi ja negatiivse COVID-19 testiga, siis valitsus sooviks kitsendada seda ainult vaktsineerimispassile. Vastuvõtmise korral jõustuksid uued eeskirjad 15. jaanuaril.

Prantsusmaa teatas eile 219 126 uuest nakatumisest ning tõusis kuuendaks riigiks maailmas, kus registreeritud üle kümne miljoni COVID-19 juhtumi.