Isik tuvastati piiri ületamas laupäeva õhtul Lõuna- ja Põhja-Koread eraldavas demilitariseeritud tsoonis (DMZ). Souli sõjaväeülemate sõnul pole teada, kas isik on veel elus, kuid Põhja-Koreale on saadetud sõnum palvega kodanikku kaitsta.

Pandeemia ajal on Põhja-Korea järginud rangelt „shoot-on-sight” poliitikat ehk piiril liikuvate inimeste suunas avatakse koheselt tuli, vahendab BBC. Juhtumi teeb kurioosseks asjaolu, et tavaliselt proovitakse piiri ületada just Põhja-Koreast lõunasse. Pandeemiast tulenevad karmid reeglid ja liikumispiirangud on aga vähendanud ka põhjast lõunasse ülejooksjate arvu.

Põhja- ja Lõuna-Korea piir on üks tugevamini kaitstud ala maailmas. Piiriala on täidetud maamiinidega ning ümbritsetud elektritarade ning lõiketraadiga. Piiril on ka valvekaamerad ning ööpäevaringne relvastatud valve.

2020. aasta septembris lasid Põhja-Korea sõdurid maha ühe Lõuna-Korea kalandusametniku, kes olevat ületanud ebaseaduslikult kahe riigi merepiiri. Ametniku surnukeha hiljem ka põletati.