Prantsusmaa peatas koroonapiirangute kehtivuse selles osas, kui selgus, et brittidel on raskusi oma elukohariikidesse jõudmisega, vahendab BBC News.

Eurotunnel, mis oli varem kliente raskuste eest hoiatanud, teatas, et on otsusega rahul.

Prantsusmaale minemiseks peab brittidel endiselt mõjuv põhjus olema.

Varem sel kuul karmistasid Prantsuse ministrid Suurbritannia kodanike jaoks reisimisreegleid, viidates koroonaviiruse omikrontüve levikule. Alates 18. detsembrist peab brittidel olema Prantsusmaale reisimiseks mõnede eranditega mõjuv põhjus.

Arvati, et nende erandite hulka kuulub ka Prantsusmaa läbimine, et jõuda elukohta teistes Euroopa Liidu riikides. Kolmapäeval teatasid aga nii laevafirma P&O kui ka Eurotunnel, et Prantsusmaa valitsus on kehtestanud uued reeglid, mis tähendavad, et britid ei tohi enam maanteed mööda Prantsusmaad läbida, et jõuda oma elukohariiki Euroopa Liidus, kui neil ei ole Prantsusmaa elamisluba.

Briti valitsus teatas, et nõuab kiiresti selgitust igasuguste uute piirangute kohta, mis puudutavad Suurbritannia kodanikke.

Vastuseks kinnitas Prantsusmaa valitsus, et teistes Euroopa Liidu liikmesriikides elavad Ühendkuningriigi kodanikud loetakse kolmanda riigi kodanikeks ja neil ei lubata seetõttu praeguste reeglite järgi läbi Prantsusmaa koju sõita.

Samas möönis Prantsusmaa valitsus, et suur hulk Euroopa Liidus elavaid Suurbritannia kodanikke on heas usus pühadeks kodumaale sõitnud ja neil on raskusi tagasi pääsemisega.

„Olles silmitsi selle olukorraga on politseinikele piiril Ühendkuningriigiga saadetud tolerantsijuhised, et lubada nendel kodanikel läbi Prantsusmaa sõita, et pääseda oma elukohta Euroopa Liidu riigis,” teatas Prantsusmaa valitsus.

Prantsusmaa siseministeerium lisas, et erinevalt Suurbritannia kodanikest ei puuduta läbisõidukeeld Euroopa Liidu kodanikke, kes sõidavad Suurbritanniast oma elukohta Euroopa Liidus.