Aasta viimasel ööpäeval saab Skandinaaviat kattev madalrõhkkond energiat lisaks, laieneb ühes soojema ja niiskema õhumassiga üle Läänemere. Sajuala laieneb saartelt üle mandri, algul sajab lund, siis lörtsi, sekka jäävihma ning seejärel läheb üle vihmaks. Jäiteoht on suur ja teed muutuvad libedaks. Esineda võib ka udu.

Õhutemperatuur tõuseb idapoolsetes maakondades hommikul üle 0 kraadi. Päev tuleb juba kõikjal plusskraadidega, tibutab veidi vihma ja libeduseoht on suur, seda eelkõige kõrvalteedel. Õhtupoolikul langeb õhutemperatuur Põhja-Eestis alla 0 kraadi, märjad teepinnad jäätuvad ja muutuvad väga libedaks.

Uue aasta esimene öö algab Eesti lääne- ja lõunaosas plusskraadide ning vihmasabinatega, ida- ja põhjaservas on õhutemperatuur miinuspoolel ning pudeneb veidi lörtsi ja lund. Pärast keskööd muutub sadu laialdasemaks, läheb järk-järgult üle lörtsiks ja lumeks, tuul pöördub põhjakaarde, tugevneb ja teeb tuisku. Õhutemperatuur langeb. Uue aasta esimese päeva jooksul muutub ilm külmemaks, sadu taandub keskpäeva paiku lõunapiiri taha ning selgineva taeva all langeb pärastlõunal jätkub võrdlemisi kiire õhutemperatuuri langus. Väga tugev loode- ja põhjatuul süvendab külmatunnet. Teed muutuvad jäiseks!

Pühapäeval liigub üle kõrgrõhuhari ja rahustab ööks tuule ning laseb õhutemperatuuril -10 kraadi ümbrusse, sisemaal alla -15 kraadi langeda. Päeval laieneb juba madalrõhkkonna serv ühes lumesajuga üle Läänemere. Lõunakaare tuul tõuseb tugevaks ja teeb tuisku. Õhutemperatuur tõuseb Eesti lääneservas -1..-4 kraadini, mandri sisealadel on -5..-10 kraadi piires, mandril õhtul tõuseb, Eesti lääneservas ka üle 0 kraadi ja taas suureneb jäite- ja libeduseoht.

Esmaspäevaks toob madalrõhkkond niiskust lisaks. Öösel sajab lund, puhub tugev kagu- ja lõunatuul ning teeb tuisku. Õhutemperatuur on saartel ja läänerannikul 0..-4, mandri sisealadel -5..-10 kraadi. Päeval tungib madalrõhulohk Läänemere idarannikule ning toob Eesti lääneserva soojema õhumassi. Õhutemperatuur tõuseb Eesti lääneservas 0..+3 kraadini, suuremal osal Mandri-Eestist jääb veel -1..-6 kraadi piiresse. Õhtul õhutemperatuuri tõus jätkub.