Videos palus kultuuritöötaja Grünthalil filmimine lõpetada ning ütles, et Grünthali tegevus on ahistav ja ärevust tekitav. Grünthal aga jätkas filmimist ning hiljem postitas toimunust video ka sotsiaalmeediasse, kus see kulutulena levima hakkas.

Nüüd on andmekaitse inspektsioon jõudnud otsusele, et Grünthal rikkus isikuandmete kaitse seadust ning video tuleb sotsiaalmeediast eemaldada. Kui Grünthal ettekirjutust ei täida, siis määratakse talle iga täitmata jäetud ettekirjutuse punkti eest 3000 eurot sunniraha. Sunniraha võib määrata ka korduvalt - kuni ettekirjutus on täidetud.

Admekaitse inspektsioon põhjendas otsust sellega, et videos on näha, kuidas filmimiseks ei ole antud nõusolekut ning isikuandmete avalikustamiseks alust ei olnud.

Grünthali tegevus sai video avalikustamise järgselt palju tähelepanu ja tagasisidet. Üks ilmekamaid oli endise presidendi Toomas Hendrik Ilvese kommentaar: “Kujutage ette meie elu, kui sellised ahvid hakkavad meid valitsema, ahistama ja kiusama nagu nad teevad selle vaese naisterahvaga siin.”

Jaga
Kommentaarid