„Peame seda otsust ülimalt ebaobjektiivseks, eelarvamuslikuks, nähtavasti mingi naaberriigi võimustruktuurides tugevalt juurdunud reflektoorse russofoobia dikteerituks. Ja me kutsume profiilseid rahvusvahelisi struktuure, eelkõige rahvusvahelist spordiajakirjanduse assotsiatsiooni, andma Tallinna tegevusele asjakohast hinnangut ja tegema koostööd selle sügavat nõutust esile kutsunud olukorra reguleerimiseks,” ütles Zahharova pressikonverentsil, vahendab RIA Novosti.

Zahharova sõnul on olemas minimaalne võimalus, et Eesti otsuse kutsus esile viga. „Võib-olla, aga siis peavad Eesti võimud selgitusi andma,” lausus Zahharova.

Eesti ei andnud julgeolekukaalutlustel Samohvalovile viisat järgmisel aastal siin toimuvate iluuisutamise Euroopa meistrivõistluste külastamiseks.

Eesti välisministeeriumist öeldi Delfile, et kui taotluse esitajale keeldutakse viisat andmast, teavitatakse teda eitavast otsusest koos põhjusele osutamisega.

Viisataotlejal on õigus otsus vaidlustada. Sel juhul teavitatakse teda protseduuri kohta, mida tuleb järgida, kompetentse organi kohta, kuhu tuleb esitada avaldus, ja avalduse esitamise tähtaja kohta.

Eesti välisministeeriumi teatel vaadatakse kõik esitatud viisataotlused üle vastavalt Euroopa Liidu viisakoodeksile ja teistele õigusaktidele.