JAANUAR


Aasta alguses vapustas Eestit enneolematu skandaal kui riide alt tõmmati välja kummaline Jaak Joalale pühendatud monument. Rahvas oli lõhestunud ja lõpuks Jaak Joala lese Maire Joala nõudmisel eemaldataks monument. Praeguseks elab Jaak kastis ja ootab oma saatust.

Koridoris, kus hiliste tundide tõttu juba tuled kustus, sammub Jüri Ratas, näost kumamas justkui kergendus. Vähem kui 30 minuti pärast teatab ta enda tagasiastumisest. EKREIKE koalitsioon laguneb.

Malis Reps ja Kaja Kallas - kaks kanget poliitikas. Üks juba kukkus, teine võitleb edasi

Kaja Kallas sai presidendilt volitused moodustada uus valitsus. Lumesajus pikalt oodanud ajakirjanikud piirasid värsket  peaministrikandidaati.

President Kaljulaid nimetab 26.01 ametisse ajaloo kõige suurema naiste osakaaluga valitsuse. Kaja Kallase ja Liina Kersna vahel seisab tühi auk, sest ametisse nimetamise ajal kukkus tulevane ettevõtlus- ja infotehnoloogiaminister Andres Sutt kokku.

Mihhail Kõlvart linnavalitsuse pressikonverentsil

VEEBRUAR


Riigi peaprokurör Andres Parmas

Praeguseks 77-aastane nõukogude poliitik Indrek Toome läks aegade muutumisest läbi nagu nuga võist, toidab Tabasalus oma kodumaja juures linnukesi ja koristab moodsa lumepuhuriga lund.

Kersti Kaljulaid pidas sellel aastal presidendi vastuvõtul kõne tühjale saalile. Saalis olid tagareas pimeduses vaid foto- ja videograafid.

Meie igapäevast internetti anna meile tänapäev...

"Mu elule eksisteerib oht. Ma ei taha, et ma saaks siit majast väljudes kuuli pähe," ütles Kersti Kracht pressikonverentsil.

"Ei ole halba suusailma!" Suusaorienteerumise MM Käärikul 27.02.21

MÄRTS


Vanglast välja. Kaitsjad juhatavad Hillar Tederi ajakirjanikest eemale

Olukord LTKH koroonaosakonnas

Sepo Seeman ütleb, et tundis end koroonasse nakatudes kõikvõimsana - pani ta ju ühe päevaga kolm teatrit kümneks päevaks kinni. „Seda suudavad vähesed....”

APRILL


Märtsi keskel nakatusid koroonaviirusega ema, isa ja poeg – Liidia, Valeri ja Eduard. Nad elasid koos Tallinnas ühes korteris, olid kodused, käisid ainult poes. Kuidas viirus nad kätte sai, on täielik mõistatus. 3. aprillil peeti matused Tallinna kalmistul. Terve pere maeti samal ajal, samale hauaplatsile.

Heiki Nabi dopinguproovi B-proovi avamine oli Saksamaal Kreischa laboris poolavalik üritus. Delfi jälgis protsessi akna tagant.

Tulest pääsenu allesjäänud maine vara. Soodevahe “pilpakülas” hukkus joomingu käigus tekkinud põlengus kaks inimest.

Peale korvpallimängu kitarri mängima. BC Calev Cramo seljatas Riia VEF-i

Riik on kohal ehk Politsei näitas jõudu aprillis, kui koroonavastased meelt avaldasid

"Kuuled? Täielik vaikus. Mitte ühtegi lindu ei laula.. Ja nii hakkab olema aina rohkemates paikades." Portree loodusfilosoof Fred Jüssist.

KAKS PEAD. Neuroteadlane Jaan Aru ja tema vahva vari

MAI


"Ja siia üks pisike templike!" Koomiliselt suured lepingud, templid ja pastakas - just nii saab äärmiselt igava sündmuse, koostöö lepingu allkirjastamise, teha äärmiselt huvitavaks ja ootamatuks. Haridus- ja Teadusministeerium, Tartu linn ja Tartu Ülikool allkirjastasid ühiste kavatsuste protokoll, millega toetavad teaduskeskuse tegevust aastatel 2021–2031.

Balletikooli poisid. Hetk FCI Levadia - FC Flora karikamängu finaalist.

Looduses rännates võid sattuda „pilvelõhkuja”, tsitadelli või püstkoja juurde. Jah, veel on seiklushimulisi poisse, kes oskavad kirvest ja saagi käes hoida ning onni ehitada.

Kirjanik Mehis Heinsaar eksleb hingetihnikus.

Mundrisse riietatud 2-aastane laps tähistamas 76 aastat tagasi võidetud sõda.

JUUNI-JUULI


Raul Heinver istub Lihulas enda Moskvitšis ja meenutab igasuviseid Euroopa ringreise, mida nad abikaasa Üllega selles autos üheskoos ette võtsid. Kõik muutus aga aasta eest, kui Mikk Tarraste võttis Üllelt külmavereliselt elu. Sellest päevast peale pole auto garaažist enam lahkunud.

President Joe Biden teel kohtumisele Vladimir Putiniga.

Eduardo Menacho 10 000 meetri kuld

Seitsmevõistleja Pippi Lotta Enok näitas Kadrioru staadionil toimunud U20 Euroopa meistrivõistlustel, et tegemist on tulevikutegijaga. Tulemuseks hõbemedal ja isiklik rekord 5746 punkti näol.

AUGUST


Spordis eriti olümpial tuleb võidelda, kõikide vahenditega ja kehaosadega. Epp Mäe hetked.

Kuumus. Tokyo 2020

Viis olümpiat, viis finaali, kaks medalit. Tõnu Endrekson on võitnud tiitlivõistlustel 12 medalit.

"Püssikuulid" - Jaama tänav 77 gaasiplahvatuse tagajärjel lendas vastasmaja seina sisse kinni pastakas, käärid ja ka klaasikilde, lisaks kõigile purunesid ka maja aknad.

Beasti kaasasutaja Anna-Maria Mikaberidze

NÄPUNÄIDE Marju Lauristin ja Jüri Ratas 20. augustil Riigikogu ees. Eelmisel päeval esines Marju Lauristin Ratast kritiseeriva kõnega: "Ma vaatan siin praegu lugupeetud Jüri Ratase otsa. Kui Ülo Nugis oleks olnud siis erakonna esimees [kui ta valiti Riigikogu esimeheks], siis oleks tema astunud erakonna esimehe kohalt tagasi. Need kaks asja ei käinud meie silmis kokku."

PÄRAST PARAADI. Paides toimunud võidupühaparaadil marssis Briti sõduritega kuningliku Walesi rügemendi koosseisu kuuluv kits.

HARULDANE HETK: Vestlushoos Kaja Kallas ja Jüri Ratas 29. augustil ETVs erakondade esindajate debatil.

Tähelepanu keskpunktis. Pikk ja piinlikuvõitu presidendi otsimise protsess sai siiski õnneliku lõpu, kui Alar Karis valiti 72 häälega järgmiseks Eesti Vabariigi presidendiks.

Vana ja uus president

SEPTEMBER


Joogipunkt Tallinna maratonil.

Erinevad arvamused. Vaktsiinivastaste meeleavaldus Toompeal 14.09.2021

Arborist Heiki Hanso

KAHE NÄOGA MEES. Ain Seppikut peetakse põliseks keskparteilaseks, ehkki ta on juba aastaid Reformierakonna liige.

: Portreesari „Naised köögis” on mänguline fotoprojekt, mille mõte sündis lihtsast ja iganenud stereotüübist, et naise koht on köögis. Päris nii see ikkagi ei ole.

OKTOOBER


Heiti Hääl on 42 aastat suitsu teinud ega kavatsegi maha jätta. Polevat põhjust.

Kommunikatsiooni juhtimine ei ole kerge amet, aga nüüd on pinged maas - Taavi Linnamäe lendas Kadriorust välja

Ühte jalga Sinimustvalgelt üle punase vaiba, ehk kaks presidenti tuleviku suunas sammumas. Kersti Kaljulaid ja Alar Karis teel ajalukku

Taavi Aas valimispäeva hommikul valijaid ootamas

Üks pilt räägib Mihhail Kõlvarti ja Jüri Ratase suhetest rohkem kui tuhat sõna. Keskerakonna valimispidu 2021

Võidukas Katri Raik oma võiduka meeskonna keskel pärast valimistulemuste teatavakstegemist

Alar Karise esimene välisvisiit Lätti ja Soome jäi lühikeseks, sest Läti president haigestus koroonasse ning Soome president jäi selle peale eneseisolatsiooni, Pildil Eesti ja Läti presidentide kohtumine, seekord siis telefoni teel.

NOVEMBER


MÄSS JA MATUS. Samal ajal, kui vaktsiinivastased Vabaduse väljakul meelt avaldasid, peeti Jaani kirikus matusetalitust.

VATIPULK NINAS. „Ebameeldiv küll, aga saame hakkama!” Esimene kiirtestimise päev koolides

Politsei maskipatrull surub Lasnamäe Centrumi parklas autosse lapsega ema, kes keeldus kandmast maski ja osutas politseile vastupanu.
C nagu Corona. President Alar Karis kohtus viimaks Läti kolleegiga, sest Läti president pidi viimasel hetkel tühistama eelneva kohtumise positiivse COVID-19 diagnoosi tõttu. Alar Karis kutsus kolleegi hoopis Tartusse.
Mardisandid riigikogu sisehoovis

DETSEMBER


ORAAKEL. 2022. aastal tabab Eestit majanduskriis, prognoosis suurärimees Oleg Gross oma kabinetis Rakveres.
UUS ALGUS. Kartus oma identiteediga avalikkuse ette tulla on Ingerit aastaid vaevanud. Ma pole end kunagi tüdrukuna tundnud, tunnistas ta.
Talvine kümblus pakases
Esimene advent Tartus 28.11.21
Aastavahetus Tartus.