Dodon ütles ajakirjanikele, et talle näidati ülekuulamisel dokumente, millega ta oli väidetavalt seotud 2008. aastal, kui oli majandusminister, vahendab Interfax.

„Ma ütlesin, et see ei puuduta mind. Olen valmis juurdlusega ka edaspidi koostööd tegema. Kuhugi põgeneda ei kavatse. Kahju, et mõned meediakanalid korraldavad šõud nimega „Dodon põgeneb riigist!”,” rääkis Dodon.

Dodon teatas, et algatatud kriminaaljuurdlus on „võimude katse juhtida elanikkonna tähelepanu kõrvale nendelt probleemidelt, mille on esile kutsunud hindade ja tariifide tõus ning riigi ebakvaliteetne juhtimine”.

„Grupp väikeseid ja kurje päkapikke otsib, mida teha,” lausus Dodon.

Endist presidenti ootasid prokuratuuri juures nii tema pooldajad kui ka vastased. Esimesed karjusid tema tegevust heaks kiitvaid hüüdlauseid, teised nõudsid Dodoni vangi panemist.

Peaprokuratuuri teatel on kahtlusaluse staatusel maksimaalne pikkus – kolm kuud. Edasi määrab prokurör Dodoni staatuse.

Uurijate versiooni järgi organiseeris Moldovasse elektrienergiat tarninud ettevõtte Energocom juhtkond 2008. aastal kokkuleppel majandusministeeriumi ametnike, regulaatori ja teiste isikutega, sealhulgas välismaal elanutega, kuritegeliku skeemi. Tõstes alusetult elektrienergia kokkuostuhinda, omastasid nad hinnaerinevusega tekkinud raha. Prokuratuuri sõnul oli see erinevus 11,97 miljonit dollarit.