Tartu linnavalitsus andis detsembri tulles teada, et jätab selgi aastal aastavahetuse ilutulestiku ära. "Hetkeline epidemioloogiline olukord on meie silmis piisavalt muret tekitav, et vältida aastavahetusel kesklinna kanti suurema rahvamassi kokkukutsumist," ütles Tartu abilinnapea Mihkel Lees (Reformierakond).

Rahasumma, mis oli algselt mõeldud ilutulestiku organiseerimiseks, annetatakse hoopistükkis TÜ kliinikumi Lastefondile. Summa polnud Leesi hinnangul eriti suur – täpsemalt 5000 eurot.

Suurematest linnadest jätavad ilutulestiku ära veel Pärnu, Viljandi, Haapsalu, Kärdla ja Kuressaare.

Pealinnas aga ilutulestik toimub. Tallinna Kesklinna valitsus korraldab tänavu ilutulestiku Russalka juures Inglirannas. Ilutulestik läheb linnale maksma 15 000 eurot. Küll aga ei toimu muidu traditsiooniks saanud Vabaduse väljaku aastavahetuse kontserti koos ilutulestikuga.

"Sarnaselt eelmise aastavahetusega on ka sel korral rahva hajutatust tagamaks ilutulestiku toimimise kohaks Reidi tee äärne Inglirand. Ilutulestikku saab nautida laialt rannaalalt Kopli poolsaarest kuni Viimsi poolsaareni, samuti kõrgelt Lasnamäe paeklindilt, lauluväljakult ja mujalt," ütles Kesklinna vanem Monika Haukanõmm.

Aastavahetuse ilutulestik toimub veel näiteks Kohtla-Järvel, Maardus, Jõhvis, Narvas, Rakveres ja Sillamäel.

Samas on mitmes linnas, kus traditsioonilist ilutulestikku ei toimu, asendatud see mõne teise valgusmänguga. Näiteks teatas Viljandi linnavalitsus, et aastavahetuse ilutulestiku asemel plaanitakse tähistada aasta vahetumist valgus- ja helimaastikke koondava installatsiooniga "Wiljandi wirvalised". Valgusmängud, mis küll enne keskööd läbi saavad, toimuvad ka Haapsalu linnas.