„Ei ja veel kord ei, Venemaa ei hau plaane omal tahtel Ukraina vastu sõjalist operatsiooni läbi viia,” ütles Kossatšov intervjuus Interfaxile.

Kossatšovi arvates ei ole sellisel enda algatatud sõjalisel operatsioonil Ukraina vastu mingit mõtet. „Venemaa ei ole kunagi kedagi esimesena rünnanud. Ma arvan, et seda ei juhtu ka edaspidi,” ütles Kossatšov.

Samas märkis Kossatšov, et Venemaa näeb, kuidas olukorda Donbassi ümber teravdatakse, „kuidas Ukrainat õhutatakse sellele, et ta püüaks lahendada riigi kaguosa probleemid sõjalisel teel”.

„Seejuures saavad provokaatorid Ukrainas sees ja väljaspool täiesti täpselt aru, mis sel juhul juhtub. Mitte kuidagi sündmuste arengut ette ära otsustades tuletan lihtsalt nendele provokaatoritele meelde, et pärast seda, kui toimus Tshinvali tragöödia, tehti 2009. aasta novembris Venemaal tõsised parandused kehtivasse riigikaitse föderaalseadusesse. Selle seaduse kümnes paragrahv annab võimaluse kasutada Vene Föderatsiooni relvajõude operatiivselt välismaal,” lausus Kossatšov.

Kossatšovi sõnul on üks neist põhjustest, mille tõttu võib Venemaa relvajõude välismaal operatiivselt kasutada, Venemaa kodanike kaitse väljaspool tema territooriumi nende relvastatud ründamise korral.