3. jaanuarist muutub kaugtöö neile, kes seda teha saavad, vähemalt kolmel päeval nädalas kohustuslikuks. Samuti piiratakse siseürituste puhul rahvakogunemisi 2000 inimesega ning vabas õhus 5000 inimesega. Kaugtranspordis on aga keelatud söömine ja joomine.

Ööklubid jäävad suletuks kuni järgmise otsuseni ning kohvikud ja baarid saavad pakkuda ainult lauateenindust. Maski kandmine muutub linnakeskustes kohustuslikuks. Seevastu koolid avatakse plaanipäraselt 3. jaanuaril.

Ka ei rakendanud peaminister Jean Castex uusaastaõhtu liikumiskeeldu. Pärast kriisikabineti koosolekut uusi meetmed avalikustades ütles valitsusjuht pressikonverentsil ajakirjanikele, et pandeemia tundub nagu "film ilma lõputa".

Tervishoiuminister Olivier Véran lisas BBC teatel, et koroonaviirusega nakatumine kahekordistub iga kahe päeva järel, mistõttu hoiatas ta uute juhtumite "megalaine" eest.

Laupäeval registreeriti Prantsusmaal üle 100 000 uue nakatumise – see on suurim arv riigis alates koroonapandeemia algusest. Valitsus lühendas ka tõhustusdooside vahelist aega neljalt kuult pärast viimast vaktsineerimist kolmele kuule.

Prantsusmaal kavandatav vaktsiinipass – avalikku ruumi sisenemiseks on vaja vaktsineerimise tõendit, mitte ainult negatiivset testi – jõustub 15. jaanuaril, kui parlament kiidab seaduseelnõu heaks.

Ka Saksamaal piiratakse kogunemiste mahtu alates 27. detsembrist ning jõusaalid, basseinid, ööklubid ja kinod suletakse paljudes liidumaades. Samuti piiratakse vaktsineeritud inimeste erakogunemisi maksimaalselt kümne inimeseni.

Kreeka aga nõuab alates 3. jaanuarist baaride ja restoranide sulgemist südaööks ning ühe laua taga võib istuda kuus klienti, teatas uudisteagentuur Reuters.

Seevastu Ühendkuningriigi tervishoiuminister Sajid Javid kinnitas, et enne aastavahetust rohkem koroonapiiranguid ei rakendata. Kuid ta lisas, et inimesed peaksid jääma ettevaatlikuks ja võimalusel aastavahetust õues tähistama.

Nii Inglismaa kui ka Šotimaa teatasid jõulude ajal rekordilistest nakatumisjuhtumitest.

Jaga
Kommentaarid