"Jõululaupäeva õhtul liiklusõnnetuse põhjustanud osakonnajuhataja Triin Uudeväli esitas täna lahkumisavalduse ning alates homsest ta mupo koosseisus enam ei jätka. Tänan Triinu senise hea töö eest ja tunnustan teda vastutuse võtmise eest. Järelevalve ülesandega munitsipaalpolitsei ametnikelt oodatakse õiguskuulekat käitumist ning osakonnajuhataja peab olema eeskujuks ka kolleegidele. Triin Uudeväli on oma inimlikku eksimust tunnistanud, ta kahetseb seda ja ta võttis tehtu eest vastutuse ning lahkub töölt," teatas mupo juht Aivar Toompere.

24. detsembri õhtul sai politsei teate, et Tallinnas Laagri ülesõidu juures toimus plekimõlkimine, mille järel tahtnud üks osalistest sündmuskohalt autoga lahkuda, kuid pealtnägija võttis temalt autovõtmed ning kutsus politsei.

Politsei sõnul kõndis naine seejärel sündmuskohalt minema, kuid ametnikud tabasid ta peagi. Jaoskonnas tuvastati naisel alkoholijoove.

Politsei alustas menetlust kõigi juhtunu asjaolude selgitamiseks.

Uudeväli tõdes ennelõunal Delfiga suheldes, et tema käitumisele ei ole mingisugust õigustust ning ta kahetseb sügavalt otsust pärast alkoholi tarbimist rooli istuda.

"Võin käsi südamel öelda, et ma pole kunagi varem midagi sellist teinud, ma väga kahetsen seda ning olen juhtunust siiani šokis," rääkis Uudeväli. Ta märkis siis, et ei tahaks oma ametikohalt lahkuda. "Olen tunnustatud töötaja, kelle õlul on praegu väga palju, mu ametnikud hindavad mind ja ma ise küll ei tahaks – ütlen ausalt – ametist lahkuda," rääkis ta, märkides samas, et lõplik otsus tema seisukohast ei sõltu.

Delfile teadaolevalt langetas Uudeväli lahkumisotsuse just Aivar Toomperega peetud vestluse ajal.