Umbes 1500-liikmelise grupi asutajate sõnul peaks protest tegema võimud teadlikuks „sundvaktsineerimisega” rahulolematusest, vahendab Taani TV2.

Heunicke kirjutas eile Facebookis, et grupp püüab saboteerida võimude jõupingutusi koroonaviiruse vastu vaktsineerimisel.

Grupi nimega Digital Civil Ulydighed (Digitaalne Kodanikuallumatus) liikmed broneerivad nimelt meelega vaktsineerimis- ja testiaegu ning ei ilmu siis kohale. See on Heunicke sõnul „puhas sabotaaž”.

„See on Taani elanikkonna ja kõigi meie tervishoiusüsteemi töötajate mõnitamine, kes näevad iga päev ja öö vaeva, et meid selle tervishoiukriisi järjekordsest lainest läbi viia,” kirjutas Heunicke.

Digital Civil Ulydighedi asutaja Kenneth Højmark Bæk ütles TV2-le, et grupi liikmed broneerivad tõepoolest vaktsineerimis- ja testiaegu ega ilmu kohale.

See on väidetavalt protest „hiiglasliku sundvaktsineerimiskatse” vastu.

„Ma teen seda Digitaalset Kodanikuallumatust, sest mul on laps. Tal ei tohiks ees olla tulevikku, kus peab olema sundvaktsineeritud kaks korda aastas,” ütles Højmark Bæk.

Heunicke sõnul on viimastel kuudel aset leidnud mitmeid selliseid „proteste”.

„Mõnede inimeste isekusel ja vandenõuteooriatel ei tohi lubada rikkuda meie jõupingutusi, mis on meid keerulisel ajal nii kaugele toonud,” kirjutas Heunicke.

Højmark Bæk hoiatas aga, et valebroneeringud on alles algus. Lähiajal hakatakse tema sõnul saatma ministeeriumidesse suures koguses taotlusi dokumentide saamiseks.

„See on relv. See on rahva relv. Me oleme konfliktis, aga ma ei kavatse lihtsalt füüsiliselt võidelda ja see on halb lahendus, sest alati saavad haiget valed inimesed,” ütles Højmark Bæk.

Taanis registreeriti viimase ööpäevaga 14 844 uut koroonaviirusega nakatunut, mis on kogu pandeemiaperioodi suurim arv. Haiglates on 579 inimest ja nende arv kasvas 57 võrra. 71 inimest on intensiivravil ja 43 juhitaval hingamisel.

Jaga
Kommentaarid