Kõige rohkem puudutavad tänased tühistamised sihtkohti Hiinas ja USA-s, selgub veebilehe FlightAware andmetest. USA lennufirmade teatel on tühistamiste põhjus lennukimeeskondade nakatumised või eneseisolatsioon.

Kuigi tühistatud lennud moodustavad koguarvust väikese protsendi, on see siiski suurem kui tavaliselt ja leiab aset perioodil, kui paljud oma lähedaste juurde lendavad.

Samal ajal jälgivad USA võimud kümneid ristluslaevu, millel on USA vetes koroonajuhtumeid tuvastatud. Mitmeid neist ei ole teadete kohaselt Kariibi mere sadamatesse lubatud, teatas AFP.

Enamik täna tühistatud lendudest on Hiina lennufirmade teenindatavad. China Eastern on tühistanud FlightAware’i andmetel 368 ja Air China 141 lendu.

Kõige rohkem puudutavad tühistamised Pekingi ja Shanghai lennujaamu, kus on kokku ligi 300 tühistamist. Nimekirjas on ka Xi’ani lennujaam. Selles linnas anti enam kui 13 miljonile inimesele hiljuti käsk koroonapuhangu tõttu kodus püsida.

USA-s on kõige rohke lende tühistanud United (84) ja JetBlue (66).

United hoiatas eelmisel nädalal, et koroonaviiruse omikrontüvel on otsene mõju lennumeeskondadele ja ka maapealsele personalile. Paljud peavad pärast nakatunutega kokkupuutumist eneseisolatsiooni jääma.

Oma rolli mängib siiski ka ilm. USA Washingtoni osariigis häiris eile lennuliiklust lumi.

Jaga
Kommentaarid